Една от най-великите фигури в историята на футбола в Англия

...
Една от най-великите фигури в историята на футбола в Англия
Коментари Харесай

Англия загуби един от най-великите: Сър Боби Чарлтън

Една от най-великите фигури в историята на футбола в Англия – Сър Робърт „ Боби “ Чарлтън умря на 86-годишна възраст. Новината беше обявена от Манчестър Юнайтед.

„ Манчестър Юнайтед тъгува по загубата на един от най-великите и най-обичаните футболисти в историята на клуба “, написаха 20-кратните първенци на Англия.

Роден в дребния град Ашингтън в графство Нортъмбрия на 11 октомври 1937 година Боби Чарлтън се причислява към школата на през 1953 година. Три години по-късно той дебютира за алените дяволи. За тях той изиграва 758 мача и вкарва 249 гола за 17 години.

Чартлън печели КЕШ през 1968 година, три пъти става първенец на Англия и един път победи с ФА Къп. Той беше и последният оживял футболист на Юнайтед от самолетната злополука в Мюнхен на 6 февруари 1958 година. Той е избавен в нея от тогавашния си съотборник Хари Грег.

С националния тим на Англия Боби Чарлтън също прави забележителна кариера. Той печели международната купа през 1966 година, определен е за „ Най-добър състезател “ на международното състезание, както и за притежател на „ Златната топка “ през същата година. За Англия той има 106 мача и 49 гола.

Така.

След края на кариерата си Чарлтън дълги години работи като шеф в Манчестър Юнайтед. В негова чест южната естрада на стадион „ Олд Трафорд “ носи името „ Сър Боби Чарлтън “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР