Една от най-възрастните жени в света след броени дни ще

...
Една от най-възрастните жени в света след броени дни ще
Коментари Харесай

129-годишна чеченка: Млечни продукти и малко месо са тайната на дълголетието

Една от най-възрастните дами в света след броени дни ще отпразнува своя 129-и рожден ден . Коку Истамбулова обаче не се радва на дълголетието си и е безапелационна, че не може да го назова благополучие и шанс.

Причината за това е, че е погребала огромна част от роднините си, в това число и децата си. Последната й щерка умряла преди пет години на 104-годишна възраст .

„ В младостта си се занимавах най-вече с домакинска и земеделска работа “, споделя столетницата, добавяйки, че не е ходила на учебно заведение и не е имала време за занимания.

Тя е станала очевидец на дълбоки катаклизми в съветската история, претърпяла е двете Световни войни, рухването на Съюз на съветските социалистически републики и доста други събития. „ Независимо от тежките обстановки, хората бяха състрадателни и великодушни “, споделя Истамбулова със страдание, че настоящето потомство, съгласно нея, е по-различно.-->

В отговор на въпрос каква е тайната на дълголетието, столетницата допуска, че тя се крие в потреблението на млечни артикули и на малко месо .

„ Бих желала да пожелая на младежите да живеят благополучен, хубав и дълъг живот , да му се любуват и да одобряват с наслада всичко, което им сервира “, сподели още Коку Истамбулова.

И още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР