Една от най-талантливите състезателки по тенис на маса в България

...
Една от най-талантливите състезателки по тенис на маса в България
Коментари Харесай

Дея Милтанова гостува в кабинета на кмета на община Дупница

Една от най-талантливите състезателки по тенис на маса в България Дея Милтанова гостува в кабинета на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Златното момиче на СКТМ " Марек 76 " бе дружно с треньора си и президент на клуба Иван Иванов. 15-годишната националка на България направи възторг тази година при дебютното си присъединяване за трикольорите на Балканското състезание в Гърция и Европейско състезание в Полша за своята възраст. В Гърция с изключение на нея, взе участие и различен играч на " Марек 76 " Симеон Стоичков, като и двамата влязоха в 16-цата на шампионата. В Полша, Деа записа една загуба отборно, а в самостоятелното реализира 12 победи и единствено 4 загуби. Тя е първенец на България за двойки девойки, както и трета в самостоятелния шампионат.

Талантливата тенисистка, която е ученичка в Гимназия " Христо Ботев " показа усещанията си от участията и по какъв начин са минали срещите, като бе безапелационна, че задачата й идващия сезон е още по-успешно класиране на интернационална сцена.

Иван Иванов пък разкри огромната вест, която приготвя по случай 10-годишнината на клуба. От този сезон " Марек 76 " ще има внушителен женски тим, който ще се включи в " А " група на родното състезание. " Винаги в клуба съм разчитал единствено и само на деца от града, по този начин и ще продължа в бъдеще. И защото имам доста надарени деца и при девойките, от новия сезон ще играем в шампионата при дамите. Целта е ясна - да натрупат опит на по-високо равнище, с цел да израстват като състезателки. Ще разгадавам на Дея, както и на други 3 девойки - Теа Томова (13 год) и на едвам 10-годишните, само че доста надарени Никол Николова и Михаела Бъскова. Със сигурност ще бъдем най-младият тим в групата. Дебютът ни в женския шампионат е при започване на месец октомври в Панагюрище ", разгласи Иванов.

Инж.Чимев пожела триумф на двамата и в новото им начинание и даде обещание още веднъж да оказва помощ на клуба, както и на другите спортове в общината.

" Благодаря на инж.Чимев за поддръжката и помощта, която получаваме от самото основаване на клуба. Винаги съм срещал в негово лице схващане и откликване при потребност от помощ. Не мога да пропусна да благодаря и на семейство Симови, Петър Николов, Крум Тасев, " Рила спорт " и всички, които ни оказват помощ и имат вяра в триумфите на нашите деца. Мисля, че на този стадий не сме ги разочаровали. От дребен клуб като нашия, да имаме двама национални състезатели - това е доста. Не на последно място, благодаря и на родителите, които вършат всичко належащо децата им да не престават да се занимават с нашия спорт и да носят триумфи и медали за Дупница ", заключи Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР