Една от най-стръмните и трудни надпревари по бягане в света

...
Една от най-стръмните и трудни надпревари по бягане в света
Коментари Харесай

Най-стръмното бягане включва 400 метра нагоре по ски шанца

Една от най-стръмните и сложни съревнования по тичане в света носи името Red Bull 400. Числото в нея не е инцидентно - то символизира метрите, които участниците би трябвало да преодолеят нагоре по ски шанца - разстояние, еквивалентно на 4 футболни стадиони. Именно този фактор изправя всички тях на границата както на физическите, по този начин и на психическите им благоприятни условия.

Идеята за Red Bull 400 се заражда през 2011 в Австрия, само че събитието бързо набира известност и се популяризира по целия свят. Многобройните извършени до момента надпревари съумяха да потвърдят, че не са предопределени единствено за професионални спортисти, защото събраха запалянковци с разнообразни равнища на физическа подготовка и друга възраст.

През 2018 година, да вземем за пример най-младият участник е на 14, а най-възрастният - на 93 години. Впускайки се в конкуренцията, всички те са обединени от едно - жадност за завършения и предпочитание да тестват границите на личните си благоприятни условия.

20 събития на разнообразни точки по света ще се случат през 2019. Казахстанският град Алмати одобри първото от тях преди броени дни - на 28 април. Всички останали ще се проведат до края на месец септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР