Една от най-силните крайнодесни формации в Европа – Алтернатива за

...
Една от най-силните крайнодесни формации в Европа – Алтернатива за
Коментари Харесай

Крайнодясната партия Алтернатива за Германия е на крачка от това да има първия си кмет

Една от най-силните крайнодесни обединения в Европа – „ Алтернатива за Германия “, е на крачка от това да има първия си кмет. Това е Йорг Профет, който е любимец за поста в град Нордхаузен, провинция Тюрингия. Според изследванията той води безапелационно пред сегашния градоначалник Кай Бухман.

" Мисля, че той е доста рационален човек. Има компания, има хора. Мисля, че е интелигентен човек, който си прави работата ", уточни жител.

" Като кмет аз реализирах доста за града през последните 6 години. Нордхаузен беше в фалит, от 2020 г.  към този момент не е по този начин ", съобщи пък Кай Бухман, кмет на Нордхаузен.

Евентуална победа на Профет обаче буди неодобрение измежду локални жители. Наблизо се намира някогашният концентрационен лагер Мителбау-Дора. В Нордхаузен към момента живеят близки на оживели от лагера.

" Наистина бихме изключили господин Профет от нашите събития, и по-специално от възпоменателните събития във връзка годишнините. Това е по този начин, тъй като просто не желаеме да принуждаваме оживелите и техните фамилии, които идват, с цел да отдадат почитта си, да бъдат в наличието на човек, който явно популяризира ревизионистки възгледи ", сподели Анет Дремел, шеф на мемориала „ Мителбау – Дора “.

Подобно на доста членове на крайнодясната „ Алтернатива за Германия “, Йорг Профет е упрекван в екстремизъм. В обява в блога си през 2020 година той твърди, че съюзническите сили, освободили лагера Мителбау-Дора, са се интересували само от това да шпионират ракетната технология на обекта.

Той също по този начин приканва за преустановяване на „ култа към виновността “, което е отпратка към напъните на страната да помни и да се учи от Холокоста. Осем % от германците към този момент могат да бъдат избрани като хора с ясно изразени дясноекстремистки възгледи, спрямо два до три % през предходните години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР