Една от най-популярните образователни облачни платформи сред българските училища –

...
Една от най-популярните образователни облачни платформи сред българските училища –
Коментари Харесай

Google ребрандира облачната услуга G Suite за образование

Една от най-популярните просветителни облачни платформи измежду българските учебни заведения – Гугъл G Suite for Education – се ребрандира и става още по-функционална и комфортна за прилагане. Това оповестиха от Центъра за креативно образование, който е формален сътрудник на Гугъл Cloud със специализация “Образование ” за България. Занапред платформата ще се назовава Гугъл Workspace for Education. Основната  й версия остава безвъзмездна, само че е надградена с нови платени проекти, които включват повече функционалности.

„Обявените промени демонстрират дълготрайните задължения на Гугъл да развива платформата и да влага в просветителни нововъведения, променяйки безусловно пред очите ни метода, по който българските деца учат. Това е добра вест за всички учители и възпитаници у нас, доста от които към този момент привикнаха с платформата и нейното развиване ще им даде още повече благоприятни условия за обучение“ – споделя Елисавета Якимова от Центъра за креативно образование.
Нови планове
Занапред проектът G Suite for Education ще се назовава Гугъл Workspace for Education Fundamentals и ще остане изцяло безвъзмезден. Добавят се и три нови проекта, които ще надграждат опциите на услугата. Гугъл Workspace for Education Standard дава усъвършенствани принадлежности за сигурност и ръководство на мобилните устройства. Планът Teaching and Learning Upgrade е екипиран с нови функционалности на Гугъл Meet и Classroom, както и с принадлежности за инспекция оригиналността на текстове. Третият проект Гугъл Workspace for Education Plus (преди G Suite Enterprise for Education) съставлява най-пълно решение за всяка просветителна институция с усъвършенствани принадлежности за сигурност и разбор на данни, благоприятни условия за учене и преподаване и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР