Една от най-популярните и обичани актриси - Мария Статулова, празнува

...
Една от най-популярните и обичани актриси - Мария Статулова, празнува
Коментари Харесай

Мария Статулова на 70: 13 е щастливото ми число

Една от най-популярните и обичани актриси - Мария Статулова, чества 70-годишен празник на 13 септември. " Никой не може да изтрие усмивката от лицето ми. Винаги си споделям, че не преставам нататък. Винаги намирам сили и по този начин съм научена. Може би това е генът, който съм взела от татко си, от майка си ", показа Статулова пред Българска телеграфна агенция по случай рождения си ден.

Датата е специфична за нея, тъй като по думите й 13 е щастливото й число. „ Цял живот съм била 13-и номер в учебно заведение, 13-а е буквата ми в писмеността. Винаги, когато отивам на кино, на спектакъл, ми се пада 13-и номер или 13-и ред… “, уточни актрисата.

" Рождените си дни съм прекарвала по най-различни способи. И в Пловдив на „ Златна ракла “ съм чествала, и на морето. Тази година считам да ознаменувам фамилно, само че и да направя „ сериал “. Тоест, да си поканя посетители. Тъй като някои хора отсъстват и питат по кое време ще се забележим, ги протоколирам по дати. Така че на серии ще бъдат поканени, тъй като не ми се върви някъде по заведения. Някак си там човек не може да обърне внимание на доста хора. И е по-добре по този начин – в интимна среда у дома. Аз обичам да сготвям и мисля, че моето меню ще бъде по-хубаво от това на някои други места ", сподели Статулова с усмивка.



Актрисата описа, че нормално към дните на рождения си ден получава и покана за филм. Тази година не е изключение, като през последните седмици е работила по няколко кинопроекта, а в края на септември й предстоят фотоси и за последваща продукция.

„ Най-важното е, че функциите са пъклен разнообразни – свирепи, смешни, трагични… Щастлива съм, че съблюдавах това, което ми споделяха проф. Дановски и Георги Дюлгеров – приемай роля във филм, в случай че има да плачеш и да се смееш “, сподели тя.

От своя преподавател във ВИТИЗ, проф. Боян Дановски, актрисата е научила още да не се съпоставя с никого.

„ Може доста да ми се желае да наподобявам на някого, само че няма да стане. По-добре е да си бъда аз. Разбрах го малко по-късно, тъй като първоначално доста желаех да наподобявам на Робърт де Ниро, на Джак Никълсън, на Апостол Карамитев, на Нейчо Попов, на кой ли не “, разяснява рожденичката.



Сред множеството филми, в които е имала функции, са: „ Откраднати очи “ (2005), „ Дунав мост “ (1999), „ Да обичаш напук “ (1986), „ Маневри на петия етаж “ (1985), „ Адаптация “ (1981), „ Дами канят “ (1980), „ Авантаж “ (1977).

Участва в сериалите „ Забранена обич “, „ Седем часа разлика “, „ Стъклен дом “, „ Столичани допълнително “ и „ Под прикритие “.

На 18 септември от 18 часа в кино “Одеон ” ще бъде прожектиран филмът “Балът на самотниците ” на режисьора Иван Ничев. Мария Статулова е в основната женска роля - на тъкачката Янка. Във кино лентата тя е самотница, а в живота - всеотдайна щастливка като снаха на Йордан Радичков и първа другарка на Невена Коканова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР