Една от най-популярните и награждавани радиоводещи на БиБиСи, Лиза Шоу,

...
Една от най-популярните и награждавани радиоводещи на БиБиСи, Лиза Шоу,
Коментари Харесай

Популярна водеща в БиБиСи почина заради тромбоза след ваксинация с "АстраЗенека"

Една от най-популярните и награждавани радиоводещи на БиБиСи, Лиза Шоу, умря от кръвни съсиреци след имунизация с " АстраЗенека ", оповестява в. " Гардиън ", базирайки се на информация от фамилията й.
Шоу развива тежко главоболие седмица след слагането на първата доза. Впоследствие е открита и тромбозата. Налага се незабавна хоспитализация в интензивно поделение, само че лекарите не съумяват да я спасят.

44-годишната Лиза Шоу е работела за БиБиСи Радио - Нюкасъл и е притежател на влиятелната премия за радиоводещи Сони Голд.

От БиБиСи оповестяват, че правосъдният следовател не е удостоверил дефинитивно дали повода за настъпилата тромбоза е първата доза от имунизацията, само че прецизират, че това е една от вероятните аргументи.

Регулаторната организация за медикаментите и здравните артикули в Обединеното кралство (MHRA) твърди, че рискът от приемане на кръвни съсиреци е 1 на 100 000 за хората на възраст сред 40 и 50 години. Опасността от гибел във всички възрастови групи е към един на милион.

Досега във Англия са регистрирани 309 съдбовни случая от общо 33 милиона души, получили имунизацията AstraZeneca. Британската регулаторна организация твърди, че изгодите от имунизацията не престават да надвишават рисковете за множеството хора.

" Явно всички векторни ваксини имат казуса, че е допустимо приемането на тромбози след слагането им, означи доцент Кунчев, само че категорично посочи, че " шансът да получите тромбоза след " АстраЗенека " е 100 пъти по-малък, в сравнение с да получите тромбоза след заразяване с ковид. Това, несъмнено, не прави по-приемлив обстоятелството, че 3 или 4 на 1 милион могат да развият такава тромбоза, в случай че спадат към рисковата група - дами под 60 години, наднормено тегло, приемащи контрацептивни препарати, пушачи и така нататък или с някакъв тромботичен случай в предишното си ", съобщи преди месец основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той изясни, че тъкмо това събитие всява съмнение и нагнетява тежката атмосфера към имунизациите.

В края на март пък различен някогашен член на Щаба - проф. Тодор Кантарджиев, посъветва хората, в месеците когато се ваксинират, " да ядат повече домати и да пият доматен сок - това е най-хубавото средство против кръвосъсирването ". Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания акцентира, че ликопенът пречи на съсирването на кръвта и образуването на тромби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР