Една от най-одумваните жени у нас в зората на демокрацията

...
Една от най-одумваните жени у нас в зората на демокрацията
Коментари Харесай

Мила Гешева е първата родна Мата Хари! Взривява мощен сексскандал още през 80-те години

Една от най-одумваните дами у нас в зората на демокрацията беше столичната красавица Мила Гешевa. Днес мнозина я дефинират за първата Мата Хари. В оня интервал тя безусловно орева страната, че е била изнасилена от Татовия внук Тодор Славков. Днес клетницата не е първа младост и живее в Швейцария. Тя към момента е красива и секси, а Малък Тошко изгубил тогавашното си обаяние и мяза на занемарен чичак.

Обезчестяването на Мила става тъкмо преди 35 години. След насилственото съвкупление тя първо подава тъжба, само че след това е склонна на съглашение - ще отдръпна обвиняванията си против внука на Тодор Живков, в случай че управляващите й изпълнят някои условия.

" В диалозите си с нея открих, че тя нито психически, нито морално е смутена. Попитах я има ли потребност от помощ и подпомагане за бъдещето си и незабавно ми показа разгърната стратегия: да й дадем жилище, да уредим образованието й по италиански език и по-късно да я изпратим в Италия, тъй като желала да се омъжи за италианец ", свидетелства някогашният началник на Шести отдел на Държавна сигурност Димитър Иванов.

В тези години точно на него му се постанова да разпитва Гешева поради недоволството й за половата подигравка с тялото й.

Как стартира всичко?

През юли 1988 година тийнейджърката Мила се скарва с майка си и напуща дома си. подслонява я Жолт Хайду – студент, наследник на мастит маджарски посланик. В нощта на 10 юли девойката се разсънва в квартирата на чужденеца, усещайки тълпа към себе си.

Вижда Жолт, Тодор Славков и Орлин Ножаров. Или най-малко по този начин твърди тя. Пак по нейните думи тримата й се изреждат, без въобще да се трогват от виковете й за помощ. Ако се има вяра на показанията на момичето, Жолт, Тодор и Орлин еякулират върху корема й и на чаршафа.

После четиримата напущат жилището. Мила взема такси и се озовава в 6-о районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. По жалбата й незабавно е разпоредена предварителна инспекция. От дома на унгареца оперативните служащи изземат чаши, чаршаф, бикини и косми.

Проведени са и редица разпити.Някои очевидци от кооперацията удостоверяват, че са чули крясъци в ранната заран на 10 юли. Други пък нямат спомен. Медицинското удостоверение за контузиите на девойката носи дата 9 юли. А сякаш изнасилването на Мила се е случило ден по-късно! Странно е и друго нещо – за интервала 28 юни – 16 юли 1988 година има документи, които демонстрират, че Славков е бил с гипсиран крайник.

В показанията на Гешева липсва и дума за това. Извършилите предварителна инспекция разумно заключават, че няма данни за закононарушение. На тази база районната прокуратура отхвърля да образува дело по случая. Отказът е доказан и от Георги Георгиев от Градска прокуратура.

В постановлението си той в детайли проучва събраните доказателства и свидетелските показания и стига до извода, че разказаното от Мила Гешева не дава отговор на действителността. Та нали по чаршафа няма следи от сперма, такива не са били открити и по тялото на девойката, въпреки тя да твърди, че върху нея е еякулирано и след изнасилването не се е блага и бърсала. След рухването на Тодор Живков от власт някои хора бързо намират " легален мотив " да си спомнят за " груповото обезчестяване " на Мила Гешева.

" Защо няма правосъден развой? ", пита на 17 декември 1989 година във вестник " Работническо дело " самоубилият се след това действен служащ Янко Димов. Ден по-късно шефът на следствения отдел на Главна прокуратура Пеньо Платиканов образува дело против Тодор Славков, Жолт Хайду и Орлин Ножаров.

Тримата са упрекнати, че на 10 юли 1988 са се " съвокуплили с лице от женски пол ". Наложена им е мярка за неотклонение " задържане под стража ". По това време Малък Тошко към този момент учи в Швейцария след изменение в разпоредбите за висшето обучение, направена в негова изгода в няколко месеца по-рано. Жолт се е прибирал в Унгария, а Орлин също е отвън България. Мила пък е в Германия, където желае политическо леговище тъй като е " изнасилена от внука на президента ".

Немците отхвърлят молбата й с довода, че у вас към този момент има народна власт. До 1989 година признатите във ВУЗ младежи първо карат 2-годишна казарма и едвам по-късно влизат да следват. Малко преди рухването си от власт обаче Тодор Живков заповядва наредбата да се промени, тя внук му да може да се образова в швейцарска Алма матер. Новите порядки стартират да работят от 1 септември, а узаконяването им става след преломния 10 ноември.

Предложението за ремонт на Закона за наборната военна работа е направено от депутата Стефан Данаилов по време на XII постоянна сесия на IX Народно заседание. В най-размирния ден на Народното събрание – 14 декември 1990 година, когато 20 000 демократично мислещи българи са обсадили седалището на законодателната власт и упорстват за анулация на член 1 от комунистическата Конституция, националният актьор излиза на трибуната и желае да се гласоподава отлагането на войниклъка за студенти. След като българската прокуратура издава заповеди за арест на насилниците на Мила Гешева, унгарските управляващи изрично отхвърлят да предадат жителя си Жолт Хайду на правораздаването, а Орлин Ножаров не е открит. Швейцарците обаче вземат решение да спомагат и Тодор Славков е арестуван. Това се случва през 1994 година Следващите 8 месеца Малък Тошко прекарва в тамошен затвор. На 15.02.1995 година е екстрадиран в родината и тук също лежи в пандела.

" И в Швейцария, и в България сътворих другарства. От момента, в който попаднах зад решетките бях подготвен на всичко. Дори и за секунда не съм се стреснал. Не се пречупих, тъй като имах цялостната поддръжка на татко ми и сестра ми Жени, на цялото ми семейство. Както споделих, сътворих другарства, а даже на втория месец станах кмет в пандиза. Бях отряден ръководител, имах си лента. Каквото кажех, това ставаше. Имаше ред при мен, слушаха ме. Не са ми правели никакви проблеми надзирателите и другите пандизчии. В пандиза четях книги на Достоевски ”, споделя прекарванията си Малък Тошко.

Любопитна е обстановката с неговото залавяне. В началото обвиненият се криел, контактувал с хора само по телефона. Един ден обаче напуснал убежището си и тръгнал с колата си нанякъде. Тогава ченгета го спрели инцидентно на автомагистралата поради превишена скорост. А като се изяснило кой е, белезниците щракнали на китките му. " Всички знаеха, че съм в Швейцария и ме издирваха. Татарчев беше основен прокурор. След като се разбра, че съм почтен, той даже се извиняваше на татко ми. След дъжд качулка! За мен е по-добре, че ме заловиха и нещата си пристигнаха на мястото, другояче може би и в този момент щях да се прикривам някъде по чужбина ", връща се в спомените си Тодор Славков. Той съумява да приключи висше зад граница, само че се снабдява с диплома у нас. Тук следва маркетинг и получава тапия в Югозападния университет.

Източник: Уикенд
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР