Една от най-очакваните надпревари през този месец е новосъздадения отборен

...
Една от най-очакваните надпревари през този месец е новосъздадения отборен
Коментари Харесай

United Cup - как ще бъде разпределен общият награден фонд от 15 милиона долара?

Една от най-очакваните съревнования през този месец е новосъздадения екипен шампионат United Cup, който ще бъде от разбъркан темперамент и ще прилича несъществуващите към този момент ATP Cup и Hopman Cup. Първото издание на събитието ще започва на 29 декември 2022 година и ще продължи до 8 януари 2023 година, като домакини на срещите от груповата фаза ще бъдат Бризбейн, Пърт и Сидни, до момента в който полуфиналите и финалът ще бъдат изиграни в Сидни. В надпреварата откри място и тимът на България, който зае едно от последните две места в шампионата посредством на ранкинга на Григор Димитров. Останалите наши представители ще бъдат Виктория Томова, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

Всеки от трите града ще одобри по 2 групи от по 3 страни, като страните в една и съща група ще играят на правилото " всеки против всеки ". Един конфликт ще включва два мъжки и два женски мача на сингъл, като ще приключи с дуел на смесени двойки. Победителите от двете групи във всеки от трите града ще играят мач между тях, с цел да дефинират трите страни, които ще се класират непосредствено за полуфиналите, до момента в който последното четвърто място в полуфиналната фаза ще бъде заето от най-добрепредставилия се отбор в плейофите.

Надпреварата е с общ награден фонд от 15 милиона $, които ще бъдат разпределени сред участниците по следния метод:
За победа на сингъл в груповата фаза първите ракети при мъжете и при дамите ще получат по 38,325 $, а вторите по ранкинг ще прибавят по 25,900 $. При триумф в дуела на двойки двамата състезатели ще завоюват по 7,200 $.Ако един тим успее да завоюва групата си и се класира за полуфиналите, то първите двама в него ще прибавят към банковата си сметка по 69,500 $, а вторите - по 46,800. Играчите на двойки пък ще получат по 13,000 $.При победа на сингъл на полуфиналите двамата най-преднокласирани играчи ще си проработят по 132,000 $, вторите двама - по 89,000, а състезателите на двойки - по 24,750. Ако на финала двете първи ракети на страната съумеят да завоюват победа, то тя ще бъде възнаградена с 251,000 $. Вторите ракети ще получат по 169,200 $ за собствен триумф, а играчите на двойки - по 47,255.
Към тези суми ще бъдат прибавени и спомагателни хонорари, които ще получи всеки един от участниците в тима: 5000 $ за отборна победа в групите; 8,025 $ за излизане от групата; 13,650 $ за победа в полуфиналите; 23,155 $ за успех.

2023 Prize Money in addiction to the participation fee
— Lorenzo Ercoli (@Ladal17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР