Една от най-обсъжданите теми в мъжкия тенис през последните дни

...
Една от най-обсъжданите теми в мъжкия тенис през последните дни
Коментари Харесай

Макенроу: Пиати знае, че съм готов да тренирам Синер


Една от най-обсъжданите тематики в мъжкия тенис през последните дни е евентуалната идентичност на новия треньор на Яник Синер. На конференцията след успеха си над Стив Джонсън във втори кръг италианецът разкри, че ще притегли още един треньор в щаба си, който ще работи взаимно с дългогодишния му ментор Рикардо Пиати. „Ще прибавя още един човек към щаба си, само че към този момент няма да разкрия името му“ – разяснява международният №10.

Това изявление стана мотив за голям брой спекулации, някои от които много интетесни. Журналистът от италианското издание La Stampa Стефано Семераро напомни изявление на Рикардо Пиати от 2020 година, в което експертът разкрива, че се е свързал с Джон Макенроу, защото счита, че ще има потребност от него.

Самият Макенроу също разяснява тематиката в изявление за Евроспорт. „На разположение съм да оказа помощ на Яник Синер да стане популярен състезател, въпреки да съм сигурен, че той е кадърен да го реализира без значение дали ще го упражнявам или не. Казах на Рикардо Пиати, че в случай че се нуждае от моята помощ за развиването на Яник, ще бъда доста благополучен да се включа. Гледах една от тренировките на Синер на миналогодишния US Open и се изумих от неговата дарба да попива познания и да възприема бързо нова информация“ – сподели седемкратният първенец от Големия шлем.

Все още не е ясно по кое време Синер ще реши да разгласи името на новия си треньор. Следващият шампионат, в който италианецът ще вземе присъединяване, е ATP 500 конкуренцията в Ротердам, която ще се организира от 7 до 13 февруари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР