Една от най-обсъжданите теми в женския тенис от началото на

...
Една от най-обсъжданите теми в женския тенис от началото на
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу е новият треньор на Симона Халеп


Една от най-обсъжданите тематики в женския тенис от началото на сезона бе кой ще бъде идващият треньор на Симона Халеп. В края на предходната година румънката се раздели с дългогодишния си ментор Дарън Кейхил, като през последните месеци бе ръководена краткотрайно от няколко експерти. Днес обаче въпросът най-сетне получи своя отговор.

Патрик Муратоглу публикув изказване в обществените мрежи, с което публично разгласи, че е новият треньор на двукратната шампионка от Големия шлем. Французинът е ментор и на Серина Уилямс, която обаче не е играла към този момент повече от 9 месеца и към момента не е ясно по кое време ще се завърне в Тура.

„Днес стартирам нов стадий в своята кариера: към този момент съм пълновръстен треньор на Симона Халеп. През последните осем месеца си дадох сметка какъв брой доста ми е липсвала треньорската специалност. Това е огромната пристрастеност в живота ми и към момента чувствам,че мога да дам още много“ – написа специалистът на Евроспорт Франция.

„Симона пристигна в академията ми за предварителен интервал преди шампионата в Индиън Уелс. Отбих се на няколко от заниманията ѝ, с цел да я видя по какъв начин тренира. В края на седмицата тя ме попита дали бих бил склонен да стана неин треньор. Макар да изпитвам голямо почитание към нея, в оня миг това не беше вариант“.

„Няколко седмици по-късно приказвах със Серина, след което пред мен се откри опция, най-малко в кратковременен проект, да работя с друга тенисистка. Ще ви уведеомявам навреме по отношение на това, което ни предстои“ – добави някогашният треньор на Григор Димитров.

В началото на февруари Халеп съобщи, че няма треньор и не си търси подобен , само че явно е трансформирала мнението си през последните седмици. Сезонът стартира обнадеждаващо за актуалната №20, която завоюва купата на ATP 250 шампионата в Мелбърн, след което доближи до осминафинал на Australian Open. Последваха полуфинали в Дубай и Индиън Уелс, само че по-късно румънката бе принудена да се откаже от присъединяване в Маями поради трамва в бедрото.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР