Една от най-обсъжданите теми през януари бе казусът с отменената

...
Една от най-обсъжданите теми през януари бе казусът с отменената
Коментари Харесай

Джокович: В следващите 7-10 дни ще разкажа в детайли случилото се в Австралия

Една от най-обсъжданите тематики през януари бе въпросът с анулираната виза на Новак Джокович, който бе депортиран от страната след решение на Федералния съд и лишен от опция да се състезава в Мелбърн за рекорден 21-ви трофей от Шлема. Още тогава сърбинът съобщи, че няма да дава публични изказвания преди края на Аустрелиън Оупън.

Днес международният №1 се срещна с президента на Сърбия Александър Вукич, като по време на визитата си благодари както на Вукич, по този начин и на сънародниците си за поддръжката от самото начало и изясни, че през идната седмица ще опише своята версия за събитията в Австралия.

" Никога не съм виждал нещо сходно. Дойде някой доста по-голям от нас, доста по-голям ", стартира Вукич. " Искам да ти кажа едно огромно благодаря, че си тук през днешния ден, че постоянно си бил част от нас. Това в никакъв случай не се е случвало - публицистите стоят на три реда, което демонстрира какво представляваш за нашия народ и Сърбия. Ти представяш страната ни на най-голямата сцена. Благодаря ти за страхотната борба в Австралия ", добави президентът, след което разкри част от диалога си с 20-кратния първенец от Шлема по време на сагата в Мелбърн.

" С Новак разговаряхме първата заран, споделих му: " Хайде, Новаче, върни се. Какво ще правиш там, ела в Сърбия ". Той обаче сподели какъв брой доста желае да се състезава. Медведев сподели, че са разрушили фантазиите на детето в него, а някои се пробваха да унищожат сърцата на момчета и девойки в нашата страна. Молбата ми към теб... Всички се надяваме, че ще изпревариш Надал и Федерер. На финала не знаехме кого да приветстваме, подкрепяхме малко повече Медведев, само че ти си най-хубавият от години и никой няма да може да изпревари това. Ние сме подготвени като страна да помогнем на бъдещето на тениса. Благодаря ти, че постоянно си бил дружно със Сърбия ", приключи президентът, след което даде думата на Новак.



" Благодаря за посрещането. Днес желаех да се срещна с Вас като жител на Сърбия, с цел да ви благодаря за поддръжката, както Вашата, по този начин и на всички институции по време на злополучните събития в Австралия. Въпреки че бях самичък там, не се усещах уединен, защото имах поддръжката на фамилията, приятелите, целия сръбски народ. Много доброжелателни хора от цялостен ​​свят се пробваха персонално и обществено да улеснят престоя ми в Австралия, което беше ненадейно.

Вие, като президент, не сте имали обвързване да оказвате поддръжка, само че желая да знаете, че съм Ви извънредно благодарен, че застанахте зад мен, въпреки по този метод да поставяхте себе си в деликатна обстановка. Оценявам всичко това високо и ще го помня дълго време.

Връзката ми със сръбския народ става все по-силна с всеки минал ден. Това, което претърпях в Австралия, ми го потвърди за следващ път, и съм сигурен, че тази връзка ще продължи постоянно. Моля, бъдете търпеливи, в идващите 7-10 дни ще опиша в елементи всичко, което се случи в Австралия ", сподели на собствен ред Джокович.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР