Една от най-обичаните личности на ХХ век - първата дама

...
Една от най-обичаните личности на ХХ век - първата дама
Коментари Харесай

133 години от рождението на вдъхновяващата Елинор Рузвелт - „Всеки ден прави по нещо, от което те е страх.“

Една от най-обичаните персони на ХХ век - първата дама Елинор Рузвелт - остава модел за подражателство и образец за добре изживян, стойностен живот.

Тя е първата дама на Съединени американски щати за повече от четири мандата (1933 до 1945 г.), публицист, журналист и правозащитник. Такава е брачната половинка на 32-ия американски президент Франклин Делано Рузвелт и племенница на 26-ия президент на Съединени американски щати Теодор Рузвелт – Елинор. Тя е родена на днешния ден преди 133 години в Ню Йорк.
 Аксесоар за заплащане Edna предлага Аксесоар за заплащане
Тази забележителна дама остава в историята не просто като президентска брачна половинка, а като държавник с милиони фенове по света. Тя оглавява Комисията по правата на индивида в Организация на обединените нации и Комисията за правата на дамите в Съединени американски щати. Има сериозен принос в изработването на Всеобщата декларация за правата на индивида. Президентът Труман я назовава "Първата Дама на Света ". Тя е независима и самостоятелна и употребява средствата за всеобща информация, с цел да запознае обществеността с широкообхватната си активност. Елинор Рузвелт списва журналистическа колона, която затвърждава нейната известност, престиж и почитание от страна на американските политици.

Прочетете в нашата изложба определени цитати от вдъхновяващата Елинор Рузвелт, ТУК. >>>>
 елинор рузвелт @NET
През 1939 година първата дама даже изпреварва по известност мъжа си - утвърждават я 67 % от американците. В интервала 1933 – 45 година госпожа Рузвелт взе участие в 5900 мероприятия, изнася голям брой лекции и отчети, има над 1400 обръщения. След 1942 година обикаля териториите на юг от Тихия океан, намира се на фронта с бойците и придвижва писмата до околните им. Заради голямото й въздействие мнозина считат, че самата тя би трябвало да се кандидатира за президент.

Личният ѝ живот е изпълнен с любопитни и даже скандални обстоятелства. Тя ражда една щерка и петима синове на Франклин Делано Рузвелт. „ Аз непрекъснато бях или бременна, или родилка”, написа тя в биографията си. Публична загадка са изневерите в семейство Рузвелт.

Не единствено Франклин, само че и Елинор е имала странични интимни сътрудници. Оказва се, че цели 13 години тя е поддържала връзка с журналистката и кореспондентка на „ Асошиейтед прес” Лорена Хикок. През 1933 година Лорена даже се нанася в Белия дом дружно с президентската двойка и прекарва там 4 години. Тава не накърнява обществения облик на Елинор Рузвелт нито по времето на. Тя е измежду първите 10 в листата на "Галъп " за "Най-широко почитаните хора на 20-ти век ".

На седемдесет и шест годишна възраст тя написа "Учи се от живота. 11 ключа за по-пълноценен живот " - това просто и налично управление, с цел да ни уточни по какъв начин да живеем по-пълноценно.
 елинор рузвелт @NET
Това е въздействаща книга, която сервира солидни, трезви хрумвания с практическа устременост и изповядва прочувствени морални полезности. Елинор Рузвелт излага личната си философия за живота и повежда своите читатели по пътя на състраданието, доверието, зрелостта, гражданския дълг и редица други.

Прочетете в нашата изложба определени цитати от вдъхновяващата Елинор Рузвелт, ТУК. >>>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР