Една от най-обичаните български певици, които се грижат за това

...
Една от най-обичаните български певици, които се грижат за това
Коментари Харесай

Певицата Нина Николина разкрива тайните на българския еротичен фолклор

Една от най-обичаните български певици, които се грижат за това да съхраняваме обичта към родния фолклор, Нина Николина, гостува в предаването „ На кафе “ в петък. Пред Гала тя разкри любопитни детайлности към идния си концерт, който ще направи този петък и ще бъде отдаден на любовта.

В новия си албум „ Jazz & Traditions vol.2 “, който към този момент може да се слуша на всички онлайн платформи, Нина Николина се заема с амбициозната задача да съчетае традиция и актуалност, като показва песни от достоверния български фолклор с етно и джаз детайли.

Закачливата ария „ Баба Дора “ на огромния роден артист от шопския край Павел Сираков е част от любовните български песни, които Нина Николина сортира за своя иден концерт в края на седмицата на любовта – на 16 февруари. На събитието Нина ще показа сантиментални песни и от други балкански страни.
                             

Докато приготвя специфичния си концерт, певицата попада да доста забавни произведения от националния сексуален фолклор. Открива ги в няколко специфични тома, наречени „ Фолклорен еротикон “.

На спектакъла този петък Нина освен ще пее, само че и ще опише някои от историите, които е разкрила в тайното национално творчество.

„ Аз по този начин или другояче го върша по концерти, тъй като фолклорните песни множеството пъти се извършват в диалектна форма и не се схващат “, изяснява певицата.
                             

Нина Николина описа детайлности и за своя интерактивен фолклорен театър за деца „ Кральо Портальо “ . Певицата, дружно с куклени артисти от театрална групировка, прави интерпретация на детската ария „ Грозданка и Слънцето “. Благодарение на спектакъла под формата на игра децата научават повече за българските традиции и нашия ритуален календар.

В студиото на „ На кафе “ Нина Николина зададе на Гала и панелистите някои занимателни и двусмислени гатанки от еротичната национална мърдост. Вижте дали ще се справите в тях, както и какво още показа певицата, във видеото горе.
                             

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР