Една от най-новите пловдивски фабрики PPS Manufacturing е в производство

...
Една от най-новите пловдивски фабрики PPS Manufacturing е в производство
Коментари Харесай

Заради лош бизнесклимат и инфлацията: Голяма пловдивска фирма обяви фалит

Една от най-новите пловдивски заводи PPS Manufacturing е в произвеждане за неплатежоспособност. В резултат на фактическия банкрут, главният актив на компанията, е разгласен на търг от частен правосъден реализатор.

Компанията за произвеждане на нитрилни ръкавици откри публично базата си на " Кукленско шосе " преди по-малко от 9 месеца в наличието на публични посетители, представители на локалната власт и медии. Така тя стана първата и единствена фабрика за произвеждане на съответния медицински и хигиеничен артикул в Европа. 

Инвестицията в нея беше над 15 милиона лв., а общият размер на предоставения кредитен запас 12 014 990 лв.. От тях 7 088 844 лв. са обезпечени от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ по линия на финансов инструмент „ Фонд за градско развиване “, част от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година, оповестява trafficnews.bg.

Заради изпълнително дело за неизплащане на заема, цялата индустриална линия за натрили ръкавици е оповестена на търг за продажба, чиято първична тръжна цена е 6,2 милиона лв. без Данък добавена стойност.

Общата пазарна стойност на машините и оборудванията е над 7,3 млн. лв. без Данък добавена стойност. Поточната линия е създадена от FFG DOUBLE DIPPING - 2021 г, Малайзия, и е с приблизителна дължина 125 метра и ситуирана на етажна железна структура с сутерен и 5 етажни равнища или общо 6 етажни равнища.

Машините, оборудването и инсталационните системи са обект на необикновен залог от страна на " ППС МАНУФАКЧЪРИНГ " АД, която е теглила заема през банка. Взискатели по делото обаче са точно ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ и „ Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД.

Последно в съвета на шефовете на компанията са били Георги Петков, Димитър Стамов и Антон Петров, като капиталът се е държал от ППС Холдинг, благосъстоятелност на Петков и Стамов.

В молбата си за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност от 17.10.2022 година, изпълнителният член на компанията Антон Петров изяснява, че крахът на активността им е в резултат на утежняване на бизнесклимата - нарушени доставки, повишаване на превоза, инфлация, нарастване на цените на суровините и разноските за сметки за ток и газ и така нататък, съчетани с дъмпингови цени от страна на производителите в Китай . Разчетите, правени по време на Ковид, посочили облага за предприятието след втората година, но молбата за неплатежоспособност е постъпила едвам 3 месеца след формалното разкриване на завода.

Търгът за оборудването и машините ще бъде открит на 19 април и ще продължи месец. На 22 май ще стане ясно дали оборудването за произвеждане на нитрилни ръкавици ще бъде закупено от друга компания.    

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР