Една от най-мащабните битки на кабинета Петков срещу корупцията -

...
Една от най-мащабните битки на кабинета Петков срещу корупцията -
Коментари Харесай

ПП: Необратимо е затягането и на лабораторния контрол на ГКПП Капитан Андреево

Една от най-мащабните борби на кабинета " Петков " против корупцията - за държавния надзор върху Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", означи значима победа. Това се показва в прессъобщение на " Продължаваме Промяната " (ПП) до медиите.

От Политическа партия напомнят, че със заповед на проф. Христо Даскалов, БАБХ публично прави и товаро-разтоварните действия на пункта.

Заради противозаконното блокиране на чиновници на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, жандармерията ще следи за спазването на закона на място, а " Евролаб 2011 " следва да бъде глобена, считат от Политическа партия.

От " Продължаваме Промяната " напомнят също, че на 2 август взаимна междуинституционална инспекция откри, че " Евролаб 2011 " е в тежки нарушавания на Закона за държавната благосъстоятелност и по претендирания от тях контракт за наем на парцелите на БАБХ на границата. Заради откритите нарушавания компанията следва да бъде изведена от тях.

Тези решителни дейности на страната би трябвало да обезвреждат четирите стълба на монопола, показват още от Политическа партия.

В продължение на 10 години ръководството на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многочислените проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към Европейски Съюз - макар сигналите и забележките даже от европейски институции и евродепутати, написа в известието до медиите.

Необратимо е стягането и на лабораторния надзор, което стартира още на 20 май, тъй че в никакъв случай повече хората да не се съмняват дали поставят на масата си плодове и зеленчуци със повишено наличие на пестициди. Вносните артикули в България и Европейски Съюз от трети страни дълги години са оказвали ценови напън върху българските производители на плодове и зеленчуци, тъй като строгият надзор не важеше за тях, показват от Политическа партия.

Според тях краят на частния монопол на " Капитан Андреево " приближава България с още една стъпка към Шенген.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР