Една от най-желаните мерки от Програмата за развитие на селските

...
Една от най-желаните мерки от Програмата за развитие на селските
Коментари Харесай

Най-желаната селска мярка 4.2 стартира през ноември

Една от най-желаните ограничения от Програмата за развиване на селските региони – 4.2. „ Преработка и маркетинг на селскостопански артикули “, ще започва през месец ноември. Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева по време на откриването на „ Фермер Експо Раковски 2017 “.

Изложението, проведено от Сдружение „ Фермерско мляко “ ООД, събра през днешния ден в кв. Секирово – гр. Раковски стотици животновъди, преработватели, представители на науката и агробизнеса.

Демонстрирани бяха елитни породи крави, биволи, овце - всички под селекционен надзор, както и бутикови млечни артикули, мед и месни деликатеси.

Официални посетители бяха ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. доктор Христина Янчева, ректорът на Висше учебно заведение по агробизнес и развиване на районите акад. Димитър Димитров и други

Министър Лозанова разгласи, че министерството на земеделието е готово с методиката за използване на глобите по размер 14 „ Хуманно отношение към животните “, чийто банкет ще продължи до края на октомври.

Указанията са разпратени до регионалните офиси на фонд „ Земеделие “, тъй че администрацията е осведомена с детайлите и не би трябвало да връща кандидатстващите по тази мярка поради неизяснени нормативни елементи.

Животновъди обаче са на мнение, че не имат намерение да аплайват по тази мярка, защото тя ги задължава в продължение на пет години да не усилват стадата си, което не е задоволително за тях. В същото време помощта по нея не е огромна и не би покрила разноските, които ще създадат по развъждане на животните.

Родните фермери са потвърдили уменията си и заемат значимо място в икономическия бранш. Показателно в това отношение е, че българското кисело мляко, сирене и кашкавал, както и месни артикули са се утвърдили измежду водещите посоки в нашето производството, сподели доктор Лозанова.

Тя акцентира, че една от задачите на МЗХГ е повишение качеството на храните, които употребяват българските консуматори. Приоритет е насърчаването на родното произвеждане и съхраняването на обичайния усет. /Марица.бг
тагове мярка 4.2 ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември  Най-желаната селска мярка 4.2 започва през ноември
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР