Една от най-известните снимки от книгата на Ричард Билингам Ray's

...
Една от най-известните снимки от книгата на Ричард Билингам Ray's
Коментари Харесай

Снимките на семейството на Ричард Билингам предизвикаха противоречия, когато бяха публикувани за първи път преди три десетилетия. Какво казват сега?

Една от най-известните фотоси от книгата на Ричард Билингам Ray's a Laugh демонстрира татко му, Рей, в техния апартамент на общинския съвет в Черната провинция по средата на есента, заклещен сред фотьойла и килима, главата му щеше да се блъсне в поднос и дървена рамка за фотоси. Първият път, когато видях фотографията, бях изумен от злокобната бездейност на лицето на пийнал. Рей не демонстрира изпреварващо трептене, нито очакване на болежка. Напомних си за шокиращия и от време на време хубав метод, по който тялото на пийнал човек може да се срути и да падне във въздуха. Това е частично повода пийнал човек да е изложен на по-голям риск от гибел от удар или рухване. Липсва им напрежение. Те са се трансформирали в обект, уязвим на капризите на заобикалящата ги среда.

Ray's a Laugh пожъна неотложен триумф след публикуването си от Scalo Press през 1996 година Билингам прави фотосите, до момента в който учи за курс по изкуство в Бирмингам, като в началото ги е възнамерявал да бъдат първоначален материал за картини, а не за създаден...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР