Една от най-известните опери на прочутия композитор Пьотър Чайковски -

...
Една от най-известните опери на прочутия композитор Пьотър Чайковски -
Коментари Харесай

На 21 август на Панчаревското езеро – шедьовърът на Чайковски и Пушкин – операта „Евгений Онегин“

Една от най-известните опери на фамозния композитор Пьотър Чайковски - " Евгений Онегин ", ще бъде показана от Софийската опера и балет пред публиката на фестивала „ Музи на водата " на Панчаревското езеро на 21 август от 20 часа. Шедьовърът на Чайковски и Пушкин постоянно се посреща от публиката и музикалната рецензията с голямо удивление. Това е неповторима творба, родена от срещата сред двамата гении.

Историята за нещастната обич сред Татяна и Евгений Онегин оживява на сцената с присъединяване на надарените реализатори: Диана Гуглина (Татяна, Виолета Радомирска (Олга), Александрина Стоянова - Андреева (Ларина), Весела Янева ( Филипевна ), Атанас Младенов (Евгений Онегин), Емил Павлов (Ленски ), Бисер Георгиев ( княз Гремин ), Николай Войнов ( Ротният ), Димитър Станчев (Зарецки ) Красимир Динев (Трике). В постановъчния екип са:

Диригент: Андрей Галанов

Режисьор Вера Петрова

Музикална и стилистична режисура: Лариса Гергиева

Сценограф: Александър Костюченко

Художник на костюмите: Стив Алмериги

Диригент на хора: Виолета Димитрова

Хореография: Риолина Топалова

Коя е Диана Гуглина, която ще пее ролята на Татяна?

Носителката на премията Maria Callas Tribute Prize NY 2019 и Първа премия на интернационалния конкурс за оперни артисти в Италия „ Città di Alcamo " 2018. Диана Гуглина е родена в София, в семейство на музиканти. На оперните подиуми във Франция, Англия, Белгия и Швейцария, Диана Гуглина се е изявявала в оперни заглавия като „ Кармен " от Бизе, „ Хензел и „ Гретел " от Хумпердинк, " Царицата на чардаша " от Калман, " Наис " от Рамо и редица други. Работила е с диригенти като Кристоф Русе (Christophe Rousset), Даниел Кавка (Daniel Kawka), Кристофер Уорън-Грин (Christopher Warren-Green), Басем Акики (Bassem Akiki) и е пяла в зали като Auditorium Stravinski в Монтрьо, Флаже и Бозар в Брюксел, взе участие на фестивали като Бритън - Pears Centenary Aldeburgh и в Ealing Music & Film Festival в Лондон, „ Нощ на музеите " в спектакъл „ Ла Моне " в Брюксел.

Преди известно време Диана Гуглина извърши на сцената на Софийската опера ролята на Електра от едноименната опера на Рихард Щраус.

Ето какво написа във Фейсбук Диана Гуглина:

„ Очаквам с неспокойствие да изпея Taтяна с невероятния екип на Софийската опера. Ще се забележим на 21-ви август в 20:00 за тази надълбоко трогателна драма от Чайковски и Пушкин.

Скъпи другари, ще ви заведа зад кулисите и в процеса на подготовка за това събитие! "

" С постановката на " Евгений Онегин " желая да накарам публиката да се потопи в една хубава химера, която няма нищо общо с днешното прагматично време. Време, в което душата подтичва задъхана след хората и не може да ги настигне ", споделя режисьорът Вера Петрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР