Една от най-известните дискотеки по българското Черноморие - „Secrets Club

...
Една от най-известните дискотеки по българското Черноморие - „Secrets Club
Коментари Харесай

НАП запечата хитова дискотека в Слънчака

Една от най-известните нощни заведения по българското Черноморие - „ Secrets Club Sunny Beach " в центъра на курорта Слънчев бряг беше затворена след неочаквана инспекция на екипи от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите, оповестиха от приходната администрация. Причината - неиздаване на касови бележки.

При направената контролна покупка от „ скришен клиент “ не му е била издадена касова записка, отговаряща на условията, което е станало причина за налагане на насилствената мярка „ запечатване на обект “. Документът, който получили данъчните при възнаграждение на покупката, бил записка от нефискален принтер. Санкцията предстои на обжалване.

Проверката в заведението, което е и едно от най-оборотните в курортния комплекс, е част от лятната контролна акция на Национална агенция за приходите за съблюдаване на данъчно-осигурителното законодателство по Черноморието.

Над 1100 са осъществените инспекции единствено по Южното Черноморие. Установени са 396 нарушавания, като най-чести са неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност на комерсиалния обект. Данъчните регистрират усъвършенствана фискална дисциплинираност и устойчива наклонност при доброволното съблюдаване на разпоредбите и условията.

Извършват се и целодневни наблюдения на огромните хранилища за плодове и зеленчуци и хранителни артикули в района. Служителите от звеното за фискален надзор са сложили под интензивно наблюдаване над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на няколко дни данъчните инспектори наблюдават продажбите, след което резултатите се съпоставят с предишни интервали.

От Национална агенция за приходите молят да се изискват касови бележки при всяка покупка и припомнят, че жителите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите посредством евакуиране от Goodle Play или App Store на мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRAMobile. То дава опция при сканирането на QR кода на издадена касова записка незабавно да се ревизира дали тя е записана в Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на адрес [email protected].
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР