Една от най-грубите грешки на Европа е, че от взаимна

...
Една от най-грубите грешки на Европа е, че от взаимна
Коментари Харесай

Прокопиев: Путин нападна Украйна, защото ги има „Северен поток“ и „Балкански поток“

Една от най-грубите неточности на Европа е, че от взаимна взаимозависимост с Русия за газовите доставки през Украйна стигна до състояние кранчето да е в Москва, която да дефинира дали ще пуска или ще стопира газа по различните си трасета и в този момент може да атакува Украйна. Това разяснява в студиото на „ Тази събота “ предприемачът Иво Прокопиев.

„ Ако нямаше „ Северен поток “ и „ Южен поток “ през България (както той дефинира „ Балкански поток “ – б.р.), войната в Украйна нямаше да е допустима “, акцентира той. По думите му газопроводът през България само транзитира съветски газ към Централна Европа и не може да помогне на нашата страна по никакъв метод за доставки от различен източник.

Той сложи протичащото се в подтекста на проект, който Москва следва най-малко от десетилетие, само че и който доста е бил улеснен през последните месеци: „ Русия е доста готова стопански да води война, това е извънредно скъпа интервенция. Тя е доста подготвена за войната поради енергийната рецесия и скока на енергийните запаси, има парите да води война и е подготвена на наказания “.

В същото време западните страни не са подготвени на най-тежките наказания против Москва, като Прокопиев уточни, че вадене на Русия от SWIFT ще я тласне към Китай и ще отслаби $ като международна аварийна валута, а рестрикции по енергийните доставки ще докарат в Европа нова инфлация, криза и политически рецесии.

По отношение на самата Украйна, предприемачът и издател на „ Капитал “ означи, че тя е „ извънредно корумпирана страна “, която поради това не е направила геополитическите стъпки, с цел да не бъде допустимо да бъде брутално нападната.

Според Прокопиев у нас от времето на КТБ насам е почнало налагането на сходен „ модел на завладяването на страната “ и офанзивите против него са почнали с първите журналистически следствия за преплитането на пари и власт в интерес, успореден на публичния.

„ Движение за права и свободи се включи много интензивно в проекта за дестабилизиране на страната. Под натиска на Движение за права и свободи регулаторът искаше да одобри едни цени, с които безусловно да провокира рецесия в енергетиката и да извади хората на улицата януари и февруари – не стана, тъй като имаше мораториум “, разяснява още Иво Прокопиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР