Една от най-горещите теми в последните месеци е напредъкът в

...
Една от най-горещите теми в последните месеци е напредъкът в
Коментари Харесай

Новата песен на The Beatles

Една от най-горещите тематики в последните месеци е напредъкът в използването на изкуствен интелект за най-различни цели. Макар реакциите по отношение на това да са спорни, не могат да се отрекат и някои от изгодите, които AI дава.
 The Beatles: Get Back, Бийтълс и първи филмов откъс на документалния филм на Питър Джаксън
Първи филмов откъс на документалния The Beatles: Get Back

Какво да чакаме от кино лентата на Питър Джаксън

Видял ги е и самият сър Пол Макартни, който употребява " услугите " на изкуствения разсъдък, с цел да запише " последната ария на The Beatles " по личните му думи. Става дума за остарял демо запис на Джон Ленън.

Технологията е съумяла да " освободи " гласа на починалия Ленън, с цел да може песента да бъде приключена. " Тъкмо я приключихме и ще я издадем до края на годината ", споделя Макартни пред Военновъздушни сили Radio 4.

Според медията най-вероятно става дума за композицията на Джон от 1978 година " Now and Then ". Макартни получава демо записа от вдовицата на Ленън Йоко Оно. На касетката с надпис " За Пол " е имало няколко песни, записани малко преди гибелта на Джон през 1980 година

Две от тях излизат още през 1995 година и 1996 година - " Free As A Bird " и " Real Love ". Сега изкуственият разсъдък ще разреши на Макартни да издаде и " Now and Then ". А подтик за това дава документалният филм на Питър Джаксън Get Back, в който още веднъж благодарение на AI гласовете на членовете на бандата са " изолирани " от страничните шумове, напомнят Военновъздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР