Една от най-големите вериги супермаркети в Европа - германската Aldi,

...
Една от най-големите вериги супермаркети в Европа - германската Aldi,
Коментари Харесай

Защо най-голямата верига супермаркети в Германия планира да строи жилища?

Една от най-големите вериги супермаркети в Европа - немската Aldi, е решила да се захване с ексцентрична за нея активност - строителството на жилища. Компанията, чиито годишни доходи минават 50 милиарда евро, възнамерява да построи в столицата Берлин 2000 жилището, оповестява немската телевизия n-tv.

За задачата ще бъдат употребявани 30 терена, на които към този момент има магазини на компанията. Първите планувани местоположения са кварталите Лихтенберг и Нойкьолн, където ще бъдат издигнати 200 жилища до 2019 година.

От Aldi дават обещание наемите да бъдат рационални макар централното местонахождение на постройките. Планира се 30% от парцелите да бъдат със статут на обществени жилища и наем от 6.50 евро на квадратен метър, до момента в който при останалите цената ще бъде лимитирана до 10 евро на квадрат. Това е много под междинната цена на наемите в тези квартали на Берлин.

Причина за капиталовото решение е жилищната рецесия в немската столица, където все по-трудно се намират свободни жилища, а цените на наемите порастват с притеснителна скорост. Терените, на които ще вдигне жилищните здания, са благосъстоятелност на Aldi доста преди ценовия взрив, което ги прави подобаващи за сходни вложения.

Разбира се, проектът на компанията е на печели освен от наеми, само че и от по-големи продажби в прилежащите магазини. Колкото по-бързо пораства популацията на Берлин, толкоз по-голяма е потребността от магазините на Aldi, разяснява представител на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР