Една от най-големите вериги магазини за дрехи в Германия -

...
Една от най-големите вериги магазини за дрехи в Германия -
Коментари Харесай

3564 магазина по-късно, германският гигант KiK планира първите си 10 и в България

Една от най-големите вериги магазини за облекла в Германия - KiK, влиза на българския пазар през 2019-а, като възнамерява да отвори 10 магазина през първата година. Това обявиха от пресцентъра на сдружението в отговор на питане на Money.bg.

Точното местонахождение на магазините към момента не е изцяло конкретизирано, като все още се вършат разбори. От компанията показват, че преглеждат разнообразни местоположения за тях - от търговски улици, през търговски центрове, до профилирани пазари. Важни критерии са достъпността, комерсиалната среда, покупателната мощ, броят на семействата в региона и други.

Моделът на работа на KiK е нов за българския пазар на текстилни произведения, като веригата е в категорията " дискаунтър " - търси се оптимално ниска цена посредством типични похвати за този вид търговия като огромни по размер предварителни поръчки, директна работа с снабдители без оскъпяване от медиатори, потребление на морски превоз, който е най-евтиният и други.

Този модел носи сериозен триумф на компанията, която през предишния август регистрира най-хубавия финансов резултат от основаването си - над 2 милиарда евро доходи през комерсиалната 2017 година. Дружеството има 3 564 магазина в Европа, от които 2 579 в Германия. Служителите на компанията са 26 852, от които почни 20 хиляди в Германия.

KiK оперира на 10 европейски пазар, като от идната година те ще станат 12. Веригата влиза с изключение на на българския пазар и на румънския със подобен брой магазини - 10.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР