Една от най-големите вълни на съкращения в Япония се задава

...
Една от най-големите вълни на съкращения в Япония се задава
Коментари Харесай

Тошиба“ реже 5000 работни места в Япония

Една от най-големите талази на съкращения в Япония се задава в прясно сменилия собствеността си колос Toshiba. Около 5000 чиновници или 10% от личния състав на компанията в страната ще бъдат освободени, оповестява Nikkei, като се базира на свои източници.

Засегнатите са от " неосновни действия ", като компенсациите им ще костват към 650 млн. $.

Пионер в областта на DRAM и NAND паметите и прочут производител на преносими компютри и всякаква електроника, Toshiba в миналото беше измежду най-големите японски работодатели, само че заплати висока цена за управнически неточности. През 2015 година ѝ беше наложена историческа по мярка санкция за фалшифицирани доклади, а по-късно се наложи да продаде бизнеса си с чипове, с цел да покрие загубите от фиаското си в нуклеарната сфера.

Toshiba беше делистната от фондовата борса в Токио през декември 2023 година, откакто Japan Industrial Partners (JIP) купи над 78% от нейните акции. Сега тя се пробва да понижи разноските си и да се концентрира върху инфраструктурата и цифровите технологии, откакто новият притежател разгласи, че ще я направи по-печеливша.

Един от ходовете за тази цел явно са съкращенията. В Япония до момента те бяха необичайност поради съществуването на едни от най-строгите закони за отбрана на служащите в света. Ситуацията обаче се трансформира, тъй като дори производителите на чипове наемат и задгранични чиновници. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР