Една от най-големите в България клиники по акушерство и гинекология

...
Една от най-големите в България клиники по акушерство и гинекология
Коментари Харесай

В Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ Свети Георги отчитат ръст на родените през 2021 г. близнаци

Една от най-големите в България клиники по акушерство и гинекология - тази към УМБАЛ "Свети Георги " в Пловдив, регистрира за 2021 година растеж на родените близнаци. Двойките родени деца са 28, което е повишаване със 7,5 на 100 по отношение на 2020 година Това оповестиха от лечебното заведение в Деня на родилната помощ.

Клиниката означи професионалния си празник през днешния ден с обред без обичайното празненство поради засилените ограничения, свързани с ограничението на разпространяването на COVID-19. Екипът, показан от акушери и гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушерки и санитарки, пресъздаде обреда от националната традиция за празника, известен като Бабинден, с отдаване на респект и почитание към възрастните дами, които са "бабували " на родилките.

Родените деца от началото на тази година са над 70. Общо през 2021 година в клиниката са се родили 1345 деца, като девойките доминират, съобщи началникът на клиниката проф. доктор Екатерина Учикова, която пожела "здрави бебета и щастливи родители ".

Противно на мнението, че от ден на ден гинеколози избират цезаровото сечение като по-лесен вид за тях, лекарите в Университетската болница поучават бъдещите майки да раждат по натурален метод при липса на медицински индикации за секцио. Акушеро-гинекологичната клиника е една от дребното в България, която предлага и услугата раждане във вода. Предимството на този метод е редукция на болката, напрежението и страха у родилката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР