Една от най-големите търговски вериги в Европа - германската Kaufland,

...
Една от най-големите търговски вериги в Европа - германската Kaufland,
Коментари Харесай

Търговският спор между гигантите Kaufland и Unilever се пренася и в България

Една от най-големите търговски вериги в Европа - немската Kaufland, и един от най-големите производители на потребителски артикули в света - Unilever, влязоха в търговски спор за цените на продаваните артикули. Това докара до разкъсване на взаимоотношенията им, което ще засегне и българския пазар.

В началото на септември веригата реши да смъкна от продажба 480 продукта на Unilever в Германия. Посочената причина: внезапно и фрапантно едностранно повишение на цените на продуктите.

" Новото предложение съдържа условия, които не ни разрешават да предлагаме на нашите клиенти наред с огромния избор и високото качество и най-хубавата цена. Това са съществени обещания, които даваме на нашите клиенти ", се споделя в прессъобщение на Kaufland. От доставчика отхвърлиха коментар с претекста, че водят договарянията със своите сътрудници уединено.

Днес към този момент излиза наяве, че веригата ще ограничи продажбите освен в Германия, само че и на други пазари, измежду които и българския.

Като първа стъпка комерсиалната верига стопира поръчките на артикули на Unilever в Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България, излиза наяве от отговор на компанията на питане на Money.bg.

Портфолиото на Unilever у нас е доста по-голямо, като включва познати марки в разнообразни видове артикули. Сред питателните са марки като чайовете Lipton, олиото " Калиакра ", бульоните Knorr. Сред марките за разчистване на дома са Domestos, а измежду тези за персонална хигиена най-популярният у нас е Dove.

Засега на българския пазар ще бъде прекъснато повторното зареждане на 16 продукта от марката омекотители Cocolino, излиза наяве още от отговора на Kaufland. От веригата показват, че ще обезпечат опция на спрените от продажба артикули посредством други мощни марки, както и посредством лични такива.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР