Една от най-големите търговски вериги у нас – Кауфланд“ се

...
Една от най-големите търговски вериги у нас – Кауфланд“ се
Коментари Харесай

В „Кауфланд“ се хванаха за главата: Баби и дядовци крадат луканка и кашкавал

Една от най-големите търговски вериги у нас – „ Кауфланд “ се оплака от всеобщи обири на хранителни артикули  в последните седмици. За удивление на всички, не бандити и наркомани,  баби и дядовци отмъкват артикули от рафтовете, които изнасят, без да заплащат  на касата, научи Lupa.bg. Вероятно поради липса на пари, възрастните даже са измислили скица, по която да отмъкват скрито безвъзмездни артикули.

„ Възрастните клиенти започнаха доста постоянно да крадат, в действителност главно те. Младите не. Много пъти ги хващаме на касата. Изваждат няколко продукта от торбичката, а останалите скатават и си излизат ”, описа пред Lupa.bg чиновник от огромната комерсиална верига. За кражбите в магазина се усетили касиерки, които към този момент десетки пъти са откривали, че част от стоките остават в торбата, без да се демонстрират за заплащане.  

Обикновено пенсионерите влизали с две остарели торби, като в едната слагали стоката, която заплащат, а в другата прибирали това, което ще изнасят „ незаконно ”. Измислили и различен остроумен трик – на касата не пропущали да създадат комплимент, с цел да разсеят вниманието на чиновниците.

Бабите и дядовците отмъквали най-често скъпа луканка, първокласен кашкавал, някои пък взимали и по-здравословна храна като нахут, био подправки, зехтин, булгур и сокове.

Побелелите клиенти се изхитрявали като възпитаници и покривали с доста дребни пликче отмъкнатата стока, а на касиерките обяснявали, че в торбата има повечко найлон.

Заради зачестилите обири в магазините, управлението в комерсиалната верига е взело ограничения – ще се ревизират наложително торбичките със стока на събудилите съмнения клиенти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР