Една от най-големите платформи за криптотърговия в света – Coinbase

...
Една от най-големите платформи за криптотърговия в света – Coinbase
Коментари Харесай

Криптозаразата се разпространява: Coinbase съкращава близо 1000 души

Една от най-големите платформи за криптотърговия в света – Coinbase Global Inc – заяви през днешния ден, че ще понижи работната си мощ с 950 чиновници като част от проект за преструктуриране. Това е трети кръг от съкращения в компанията от предходната година.

Coinbase съобщи, че чака преструктурирането да ѝ коства от 149 до 163 милиона $. Акциите ѝ поевтиняха с 2.3% в ранната търговия, откакто се покачиха с над 5% след оповестяването на съкращенията, написа Reuters.

Миналата година възходящите лихвени проценти и терзанията от стопански спад унищожиха повече от 1 трилион $ от криптосектора. Влошеният климат отключи поредност от сривове в промишлеността, почнал с колапса на Three Arrows Capital и Celsius Network.

По-големият удар обаче пристигна, откакто криптоборсата FTX подаде молба за отбрана от банкрут през ноември. Скорострелният провал на компанията предизвикза освен непоколебим регулаторен надзор по отношение на това по какъв начин огромните тържища държат потребителските средства, само че и насочи вниманието към зловредните практики и измамите. Анализаторите не изключват резултатът на доминото да не е отминал и на хоризонта да се задават още банкрути и земетресения.

Неволите на криптосвета не престават и тази година, белязани от спад на депозитите, съкращения и голям брой правни спънки. Mиналата седмица криптокредиторът Genesis също уволни 30% от своите чиновници във втори кръг от съкращения за по-малко от шест месеца.

През ноември Coinbase освободи повече от 60 работни места в своите екипи за набиране на личен състав и институционално адаптиране, откакто през юни пък редуцира 1100 работни места, или 18% от работната си мощ.

Акциите на компанията изгубиха почти 86% от цената си предходната година, в синхрон със спада в целия бранш.
 Идва ли криптозимата и на българския пазар на труда
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинCoinbase съкращения криптосектор криптовалути ПоследниНай-четениКрипто 48 Криптозаразата се популяризира: Coinbase редуцира близо 1000 души Бюджет и финанси 192 Министерството на финансите към този момент е поръчало уебсайт за еврото Инфраструктура 220 Шишков даде обещание „ стремително “ строителство на пътя Видин – Ботевград Транспорт 544 Търговете за новите влакове и локомотиви към този момент закъсняват Компании 29950 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 10664 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Компании 7218 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР