Една от най-големите опасности за всяко общество е умората от

...
Една от най-големите опасности за всяко общество е умората от
Коментари Харесай

Духът е вън от бутилката: Решението на Джонсън да спре работата на парламента е неконституционно

Една от най-големите рискове за всяко общество е " умората от възмущението ". Симптом на това положение имаме, когато толкоз доста хора са били гневни толкоз дълго, че ужасните злоупотреби с власт към този момент наподобяват съвсем естествени. Повече от десетилетие след финансовия провал, след девет години на трудно орязване на публичните разноски и данъчни облекчения, три години след гневно оспорвания референдум, слабото водачество слага страната ни в положение на поляризирана заплаха. Това е плашещо за хора в цяла Англия, само че съставлява най-голяма опасност за най-уязвимите - а към този момент и за самата народна власт.

Идеята за разформироване на Народното събрание (да не се залъгваме с екзотичния термин " пророгация " ), с цел да може едно твърдодясно държавно управление на малцинството да може да реализира по-лесно Брекзит без съглашение на 31 октомври, беше препоръчана за пръв път от Доминик Рааб през юни, по време на акцията за установяване на нов водач на Консервативната партия. Оттогава Борис Джонсън отхвърля да изключи този вид. Така че оповестената предишния уикенд информация за изтеклите имейли, разменени сред канцеларията на премиера и основния прокурор, надали идваше като гръм от ясно небе.

И все пак, по думите на измислената антитеза на Доналд Тръмп, президентът Бартлет от сериала " Западното крило ": " Възможно ли е да бъдеш слисан и в това време да не си сюрпризиран? " Когато водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин изиска формалното ми мнение по въпроса, счетох за допустимо да го дам с цялостна убеденост (по аргументи, които ще обясня).

И въпреки всичко това беше отрезвяваща задача за някой, който постоянно е вярвал, че най-малко във Англия огромното болшинство на депутатите, без значение какъв брой са разграничени по всички останали въпроси, изпитват почитание към нашата представителна народна власт и Камарата на общините, в която имат привилегията да заседават.

След избирането на Джонсън (с 66 на 100 от гласовете на членовете на Консервативната партия, общо по-малко от 160 000), новият министър председател и неговите съветници демонстрираха ясно злокобната си визия. На тях не им подхожда да се пробват да получат болшинство в Камарата на общините, което да поддържа проекта им да предадат страната и нейната предизвикваща злоба по целия свят здравна система в ръцете на един признателен президент на Съединени американски щати. Общите избори през 2017 година (от които произтича мандатът на множеството лейбъристки депутати) не значат за тях нищо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР