Една от най-големите нефтогаови компании в света ВР Pcl. се

...
Една от най-големите нефтогаови компании в света ВР Pcl. се
Коментари Харесай

ВР купува шистови активи от BHP Billiton Ltd в САЩ за сумата от 10,5 млрд. долара


Една от най-големите нефтогаови компании в света Вербовъчна разработка Pcl. се е договорила за покупка на шистови активи в Съединени американски щати от англо-австралийската група ВНР, която е измежду най-големите минни концерни в света.

Сумата на договорката е 10,5 милиарда $, като половината ще бъде изплатена сега на завършването, а другата половина с отстрочка от 6 месеца, излиза наяве от известие на Вербовъчна разработка.

Това значи, че Вербовъчна разработка се връща в Пермския басейн, където са съсредоточени огромните количества от шистов нефт в Съединени американски щати. В договорката влизат 83 хиляди акра в този район. Преди осем години след повредата на платформата Deepwater Horizon в Мексиканския залив, компанията продаде 405 хиляди акра в Пермския басейн на американската компания Apache Corp. за сумата от 3 милиарда $.

Настоящата договорка включва също по този начин 194 хил.акра при находището Eagle Ford в южната част на Тексас и съпоставими площи в източната част, както и в Луизиана.

Проучените ресурси от въглеводороди в добитите залежи се правят оценка на 4,5 милиарда барела нефтен еквивалент, като договорката ще усили добива на Вербовъчна разработка със 190 хил.барела нефтен еквивалент дневно и ще обезпечи растеж за цяло последващо десетилетие. Сега компанията създава в Съединени американски щати към 744 хиляди барела нефтен еквивалент дневно (320 хиляди б.н.е. в Мексиканския залив, 109 хиляди б.н.е.в Аляска, както и близо 305 хиляди б. н.е.в дуги елементи от страната).

ВНР разгласи публично проектите си за продажба на дейностите си по рандеман на шистов нефт и газ през август 2017 година, като се стимулира, че това не е главен бизнес за компанията, а също по този начин не дава отговор на дълготрайната й тактика.

ВНР е измежду най-големите минни компании в света и се занимава главно с произвеждане на алуминий, енергийни и коксови въглища, желязна руда, мед, уран, никел, сребро и манган. Разлира се, работи и в нефтогазовия бранш.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР