Една от най-големите мистерии напоследък е разкрита - публикувано е

...
Една от най-големите мистерии напоследък е разкрита - публикувано е
Коментари Харесай

“Възкресението на Залужни” добави загадки в украинската политика

Една от най-големите мистерии в последно време е разкрита - оповестено е прясно видео с главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни. Така слуховете, че е погубен от съветска ракета, тежко ранен, небоеспособен - наподобява бяха разсеяни. В реалност обаче към момента има въпроси. И най-важно: по какъв начин Залужни се оказа фигура, чиято поява в обществото стартира да провокира подобен интерес?

И по този начин, Залужни беше открит. Е, по какъв начин го откриха? Украинските медии разгласиха малко (много кратко) видео, в което главнокомандващият на ВСУ е жив, здрав, жизнен, радостен. Той седи в кабинета си, показва... апропо, какво показва въобще?

Тук обяснението е комплицирано.

Какво по този начин?

Да стартираме с това, че изгубването на главнокомандващия на ВСУ от общественото пространство единствено по себе си не трябваше да учудва никого – и за миг не учуди никого. В последна сметка Украйна готви контранастъпление, за това дава отговор главнокомандващият, той има доста работа. Той и преди изчезваше, само че нямаше нервности.

Сега може би към този момент не можем да разберем какво се е появило първо - пилето или яйцето, само че събитията най-вероятно са се развили по сходен метод. Първо, в Украйна се появиха смътни клюки от фронтовата линия, че съветските войски са стреляли някъде и са улучили някого. Тук би трябвало да се означи, че в последно време съветското разузнаване стартира да работи по-ефективно и надлежно ударите станаха по-точни - спомнете си единствено епичните фойерверки в Хмелницки и Павлоград.

Сред другите тъкмо изумени цели бяха, явно, няколко огромни украински щаба, и то тъкмо по време на визитата на огромни генерали. Не е допустимо да се дефинира точността на идването незабавно и не постоянно. Например, в тази ситуация на удар по щаба на украинските Военновъздушни сили във Виница на 14 юли, беше допустимо да се получи удостоверение за гибелта на няколко високопоставени украински офицери в границите на няколко дни. Но се случва, че за появяването на некролози би трябвало да се чака много дълго или те като цяло се губят.

Слуховете бяха подхванати от съветските медии и канали в “Телеграм ”, които започнаха да се интересуват от саркастичен или, в противен случай, изчерпателен дух. След това украинските медии, а по-късно и публични лица, започнаха да опровергават съветските известия за изчезналия Залужни. Например на 20 май заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр съобщи, че „ главнокомандващият е на мястото си, прави работата си. Току-що говорихме. "

Показателна беше реакцията на Анатолий Шарий, който сега работи по управленията на ЦИПСО, само че не неуместно, а като за интелектуалци с още не изцяло атрофирало сериозно мислене. Шарий ненадейно заподозря, че нещо не е наред, тъй като в случай че беше „ по този начин “, тогава Маляр нямаше да приказва нелепости (Изглежда не го тормози това, че Маляр беше назначена да приказва нелепости, наподобява не го притеснява).

Критичният миг беше, когато Залужни не се срещна с английския министър на защитата Бен Уолъс в Киев (именно по-късно се появи видеото с главнокомандващия).

Слухове

Какво мислят самите украинциа? Част от информацията може да бъде извлечена от обществените мрежи и от източници в Киев. И явно опроверженията на украинските медии се появиха не в отговор на съветски изявления, а просто в отговор на недоумението на украинското общество. Слуховете в Украйна вървяха по следния метод:

Залужни е на работното си място - просто е доста ангажиран.

Залужни е в президентския бункер (според разнообразни източници - в Карпатите или в Полша), планирайки контранастъплението.

Залужни непрестанно сменя местата си - крие се, след обстрела на Кремъл с дронове. Зеленски незабавно отиде на дълго задгранично турне...

Залужни е отпътувал на скрито посещаване в Съединени американски щати - ще го вършат правоприемник на Зеленски.

Залужни е ранен по време на съвещание на щаба вследствие на съветска ракетна офанзива (посочват се разнообразни райони, нормално Павлоград).

Залужни е ранен вследствие на съветски удар, а началникът на кабинета на президента на Украйна Ермак е разкрил местонахождението му.

Залужни е бил ранен при терористична офанзива, проведена от Ермак.

Залужни е в кома, Залужни е умрял (любопитно е, че не се среща формулировката „ Залужни е погубен “).

Разбира се, мъчно е да се реши до каква степен са публикувани тези клюки и какво въздействие имат върху публичното мнение и в частност върху настроенията в армията. Показателно е обаче, че напрегнатите връзки сред кабинета на президента на Украйна и главнокомандващия непрекъснато се появяват в клюки.

Защо се случи по този начин

Знаете ли кой е началникът на Генерален щаб на ВСУ? Виждали ли си лицето му? Той се назовава генерал-лейтенант Сергей Шаптала и в действителност е вторият човек в армията. По-точно четвъртият - над него в листата са двама заместници на главнокомандващия, чиито имена също няма да ви кажат нищо.

За какво са ни? Фактът, че главнокомандващият на ВСУ се оказва фигура, раздута от медиите, въобще несвързана с украинския генералитет като цяло. Освен това, явно самият той не е въодушевен от медийното си наличие - елементарен мъж в униформа, обича девойки...

Трябва да се означи, че във връзка с медийното отразяване той малко превъзхожда командващия Сухопътните сили Сирски, само че безнадеждно изостава от началника на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов. Последният просто се любува на публичността си и хвърля през медиите най-удивителни тематики. Достатъчно е да си напомним картата на разграничена Русия на стената на кабинета му.

Как стана по този начин, че главнокомандващият Залужни стана медийна фигура? Честно казано е срещу волята... Смятаме, че съответно срещу волята на президентството. Отношенията на Зеленски с украинските генерали не бяха лесни. В началото той просто беше считан за смешник и марионетка на Коломойски, само че по-късно се откри някакъв консенсус. В началото на СВО беше допустимо да се построи механизъм на взаимоотношение, при който Зеленски осигуряваше политическо прикритие и работа със съдружниците, а Залужни осигуряваше самата военна страна. Президентът на Украйна не се намесваше директно в командването и ръководството на войските, а известният в армията главнокомандващ го поддържаше.

Тогава, може би, особено за съветските медии, които интензивно подхванаха тематиката, пуснаха информация за борбата сред Зеленски и Залужни. Изненадващо, подхвърлената тематика откри своя живот и Залужни в действителност стартира да се счита за опция на Зеленски - ако нещо му се случи или при положение, че се стигне до избори. Когато Зеленски изиграе ролята си и би трябвало да напусне като част от демократичната процедура. Има мнение, че даже има двама претенденти в униформа за правоприемник Зеленски - Залужни (от САЩ) и Буданов (от Великобритания).

Голямата въпросителна

Не единствено съветските, само че и украинските медии задават въпроси.

Първо, за какво забавиха представянето на Залужни толкоз дълго? Защо представяха като свежи фотоси такива от преди съвсем месец? Освен това самата Маляр сподели, че слуховете за раняването са „ типична осведомителна технология, ориентирана към деморализиране на нашите войски “.

Второ, самото видео е доста необичайно - Залужни е самичък в кадър, той не посочва датата на снимане... Възможно е да е подправен монтаж от остарели видеоклипове (между другото, той не е облечен за времето - в Киев е горещо).

Освен това, даже видеото да е същинско, от него не следва, че Залужни не е замаян с успокоителни особено за фотосите.

Като цяло въпросът за здравословното положение на Залужни към момента не е решен. Единственото, което би трябвало да се каже, е, че даже в случай че нещо не е наред със Залужни, това ще се отрази в доста дребна степен на боеспособността на ВСУ. Има кой да командва, Генералният щаб възнамерява, западните военни съветници бдят, а Украйна се държи на междинното управление. Този модел не се нуждае от президент или главнокомандващ.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР