Една от най-големите мелници в България и на Балканите, произвеждаща

...
Една от най-големите мелници в България и на Балканите, произвеждаща
Коментари Харесай

София мел се модернизира с инвестиции за 4.2 млн. евро

Една от най-големите мелници в България и на Балканите, произвеждаща известната марка брашно " София Мел ", се е модернизирала и цифровизирала с помощта на вложения за 4.2 млн. евро, оповестиха от компанията.

От 2016 година насам е направена съществена рационализация на индустриалните мощности - реконструирана е постройката на мелницата, възобновени са съществени уреди и е осъществена автоматизация и цифровизация на процесите.

Мелницата е учредена през 1986 година с напълно държавен капитал. През 2000 година контролният пакет от акции е добит от гръцка компания, което бележи началото на реконструкции и непрекъсната рационализация на индустриалната база. През май 2009 година австрийското сдружение LLI Euromills придобива 100% от дружествения капитал, а през 2012 година едноличният притежател на капитала се преименува на GoodMills Group.

Днес GoodMills България EООД е една от най-големите и съвременни мелници на Балканския полуостров, оповестяват от компанията. Мелницата е ситуирана на повърхност от 50 000 кв. м., на 2 км от центъра на София. GoodMills България EООД разполага със силоз за зърно с обща съдържимост 40 000 тона, силоз за млевни артикули с потенциал от 11 000 тона и три самостоятелни млевни линии с продуктивност 750 тона на денонощие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР