Една от най-големите международни хакерски мрежи – Дабъл спайдър“, е

...
Една от най-големите международни хакерски мрежи – Дабъл спайдър“, е
Коментари Харесай

Хакерската група Дабъл спайдър е разбита в Германия

Една от най-големите интернационалните хакерски мрежи – „ Дабъл спайдър “, е била разрушена в Германия. Издадени са заповеди за арест на трима обвинени, а други осем се проверяват, оповестиха следователи от Държавната престъпна полиция и прокуратурата в Дюселдорф. В следствието са взели участие Европол и ФБР.

Групата е упрекната допълнително от 600 нерегламентирани офанзиви против институции по целия свят, предизвикали обилни вреди.

 
Използваният малуер беше приписан на група, наречена „ Дабъл спайдър “, „ Дабъл пеймър “ и по-късно „ Грийф “. Имената ѝ бяха изменени няколко пъти заради присъединяване и на Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати, което също разследваше групата.
Дирк Кунце – началник на звеното за киберпрестъпления в полицията на Северен Рейн-Вестфалия 

В момента са разпознати 601 жертви по целия свят. Но евентуално става дума за доста повече. Само в Германия 37 институции са потърпевши от дейностите на тази група.

Тримата обвинени хакери, разпознати като, Игор Т., Ирина З. и Игор Г., са включени в листата на Европол с " най-издирваните лица в Европа ". Един от обвинените - 41-годишен руснак, се търси и от ФБР, което е предложило премия от 5 милиона $. Броят на нерегистрираните случаи не е прочут, тъй като към момента има компании, които заплащат откупи на хакерите, без да се обаждат в полицията.

Хакерските офанзиви се реализират и посредством ходатайство като престъпни услуги за трети страни. Всичко това се прави посредством мрежи за пране на пари с криптовалути.

Освен тримата обвинени се проверяват още осем души на възраст от 38 до 40 години от Германия, Русия, Молдова и Украйна. От офанзивите им са били наранени 13 страни от Европейски Съюз. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР