Една от най-големите марки за спортни стоки Adidas представи на

...
Една от най-големите марки за спортни стоки Adidas представи на
Коментари Харесай

Призиви за бойкот на Adidas след реклама на дамски бански костюм СНИМКИ+ВИДЕО

Една от най-големите марки за спортни артикули Adidas показа на уеб страницата си дамски цялостен бански костюм Adidas Pride 2023 и се оказа в епицентъра на скандал, тъй като избра мъж за фотосите към фотосесията, написа Daily Mail.

Въпреки обстоятелството, че банският костюм се продава в дамския отдел за 70 $, по някаква причина за рекламата му беше определен модел от противоположния пол.

Моделът, естествено, има космати гърди и подутина в региона на чатала. В същото време не се показва дали моделът се разпознава като мъж или като трансджендър.



Снимка: Adidas

Върпосният бански костюм е основан от южноафриканския дизайнер Рич Мниси и пуснат в чест на Месеца на гордостта.

От Adidas споделят, че банският костюм е " празник на себеизразяването, въображението и непоклатимата религия, че любовта сплотява ".

Имайте поради, че подобен вид бански е рекламиран от макси модел.



Подобен бански беше рекламиран от макси модел

Линията Adidas Pride включва също тениски, къси панталони и спортни дрехи „ Love Wins “, които се носят и от мъжки модели.

Изборът на рекламен модел провокира отвращение в обществените мрежи. Хаштагът #BoycottAdidas стана известен, а видни спортисти и политици подлагаха на критика компанията.



Потребители в обществените мрежи приканиха за протест на спортната марка

" Не разбирам за какво фирмите непринудено си предизвикват това. Можеха най-малко да кажат, че костюмът е унисекс, само че не го направиха, тъй като това " изтрива " дамите от лицето на земята ", това написа американска плувна звезда, трансформирала се в активистка за правата на дамите Райли Гейнс.

I dont understand why companies are voluntarily doing this to themselves. They could have at least said the suit is " unisex ", but they didn`t because its about erasing women. Ever wondered why we hardly see this go the other way?

Women`s swimsuits arent accessorized with a bulge
— Riley Gaines (@Riley_Gaines_)
„ Кой споделя на тези огромни корпорации да отчуждават дамите, които съставляват половината от популацията, с цел да продават на транссексуални хора, които съставляват по-малко от 1%? Бизнесът е за облага, а не за политика ", разяснява републиканската конгресменка Марджъри Тейлър Грийн.

„ Достатъчно стара съм, с цел да си спомня по кое време дамите в действителност популяризираха дамски бански костюми вместо мъжки “, добави конгресменът Нанси Мейс.



„ Само вижте тази дамска издутина... Adidas употребява биологични мъжки модели, с цел да популяризира дамски бански костюми и сутиени “, „ Adidas пуска нова дамска линия бански костюми „ Pride Collection “ – употребявайки МЪЖ за реклама на спортни сутиени и ДАМСКИТЕ бански костюми, по дяволите. Честно ", " Нищо не продава бански костюм по този начин, както космати гърди и подутина в чатала ", пишат други консуматори.

Мнозина също се пошегуваха, че Adidas и Nike се борят, с цел да видят кой може да " банкрутира " пръв, откакто конкуренцията " от ден на ден се разсънва ". Всичко това, тъй като през април Nike употребява транссексуалната звезда в обществените медии Mulvaney, с цел да промотира своето спортно облекло.

Последва " Burn Bra Challenge " в TikTok, а мнозина разкритикуваха избора на Nike.

Същото се случи и с компанията, която създава най-скъпата бира в света Bud Light. Продажбите на напитката паднаха внезапно, откакто беше разпространявана от транссексуалния инфлуенсър Дилън Мълвани.

Biological male models women’s swimsuit in new pride collection ad
— Libs of TikTok (@libsoftiktok)
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР