Една от най-големите легенди в женския тенис Крис Евърт, сподели,

...
Една от най-големите легенди в женския тенис Крис Евърт, сподели,
Коментари Харесай

Някога големи съпернички, а днес първи приятелки

Една от най-големите митове в женския тенис Крис Евърт, показа, че огромната й съперничка на корта Мартина Навратилова през днешния ден е една от най-близките й приятелки. Отношенията сред двете тенис величия по време на дейните им професионални кариери са по-скоро комплицирани, като двете за прочут интервал са и партньорки на двойки, а на сингъл се изправят една против друга цели 80 пъти през 70-те и 80-те години на предишния век.



" Сестра ми умря през февруари и Мартина беше до мен през целия ден. Беше на погребението, след това вкъщи и остана до 10 часа вечерта. Тя и Пам Шрайвър бяха единствените играчи там ", показа 65-годишната Евърт в телефонно изявление за The Associated Press. " В момента Мартина несъмнено е една от най-близките ми приятелки. Няма състезание посред ни. В връзките ни няма никакво напрежение или нещо такова. Това възприятие е освобождаващо. Наистина се любувам на нейната персона, както и тя на моята ", добави американката.



Крис Евърт и Навратилова приключват кариерите си с по 18 трофеи от " Големия шлем " на сингъл. Навратилова пък е евентуално и най-великата тенисистка на двойки в историята с рекордните си 31 трофея от " Големия шлем " при тандемите плюс още 10 на смесени двойки. През 2006, съвсем на 50 години, Навратилова сграбчва последната си купа от " Шлема ", печелейки US Open на смесени двойки с сътрудник Боб Брайън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР