Една от най-големите легенди на българския бокс Серафим Тодоров бе

...
Една от най-големите легенди на българския бокс Серафим Тодоров бе
Коментари Харесай

Сарафа пред Sportal: Боб Аръм искаше да подпиша с него през 1996 година, аз отказах и той избра Флойд Мейуедър

Една от най-големите митове на българския бокс Серафим Тодоров бе специфичен участник в рубриката “ Гостът на Sportal.bg ” по Sportal TV и показа спомените си от прословутия полуфинал в категория до 57 кг против Флойд Мейуедър на Олимпийските игри в Атланта 1996.

Тодоров напомни по какъв начин след дуела контракт за 1.5 милиона $ му е предложил не какъв да е, а популярният промоутър в профи бокса Боб Аръм, който в този момент движи процесите в кариерата на Кубрат Пулев. Аръм е легенда в бизнеса и е менажирал икони като Мохамед Али и Мани Пакиао, а сега работи и със звездата в тежка категория Тайсън Фюри.
 Серафим Тодоров е @@@
“Още незабавно след дуела в съблекалните Боб Аръм пристигна при мен с един преводач. Преводачът ми сподели, че това е той - най-богатият след Дон Кинг. Предложиха ми контракт да остана в Америка и единствено за подписването ми гаранитраха 1.5 милиона $. Аз незабавно отхвърлих и преводачът се постара да ми повтори въпроса и намерения, че нещо съм вманиачен да откажа. Каза ми, че на никого не се предложили такива пари за автограф и че не може да откажа такава оферта.

Но аз не съм скъперник и не желаех да оставам в Америка, тъй че незабавно отхвърлих и продължих да се удрям за България. Веднага след отхвърли ми Боб Аръм се насочи към Флойд Мейуедър, който стоеше тъкмо до мен, тъй като чакахме двамата да дадем допинг проба.
 Серафим Тодоров е @@@
Ако Мейуедър не го бяха привлекли тогава в професионалния бокс, нямаше да бъде толкоз богат и авторитетен. В профи бокса са огромните пари, при дилетантите нищо не можеш да направиш, там е бедност.

Но мога да ви кажа, че е доста по-лесно в професионалния бокс, тъй като там ти споделят с кого ще играеш и след какъв брой време, а през останалото време може да си почиваш. Няма го това непрекъснато да тренираш, аз въпреки всичко имам 14-15 мача на профи кръга и съм видял по какъв начин стават нещата, просто там е главно бизнес. Имаш си промоутър, който ти движи нещата и ти единствено тренираш 45 дни преди дуела си”, показа Тодоров в студиото на Sportal TV .
 Серафим Тодоров е @@@
Вижте цялостен запис от изявлението със Сарафа, в което той приказва за присъединяване си във кино лентата “Снимка с Юки”, още за спомените си от Атланта, за отнетия му късмет да завоюва две олимпийски трофеи и за живота в Германия около носталгията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР