Една от най-големите криптовалути борси обяви, че вече поддържа системите

...
Една от най-големите криптовалути борси обяви, че вече поддържа системите
Коментари Харесай

Coinbase даде възможност за извършване на разплащания с криптовалута чрез Apple Pay и Google Pay

Една от най-големите криптовалути тържища разгласи, че към този момент поддържа системите за електронни разплащания Apple Pay и Гугъл Pay в своите дебитни карти Coinbase Card . Притежателите на тези карти могат да правят разплащания с криптовалута.

Първоначално притежателите на Coinbase Card би трябвало да записват своите карти към системите Apple Pay и Гугъл Pay. Потребителите на Гугъл Pay могат да прибавят своята карта от този вид посредством едноименното приложение. Тези които употребяват Apple Pay имат опция да прибавят картата посредством приложението Apple Wallet или посредством личното приложение на Coinbase.

При заплащането на покупки или услуги благодарение на картата Coinbase Card посредством Apple Pay и Гугъл Pay от сметката на потребителя се взима съответната криптовалутна сума, която се конвертира във фиатни пари по настоящия дневен курс. По този метод се отстранява едно от рестриктивните мерки, присъщи за криптовалутите – опцията за потреблението на цифрова валута за осъществяването на бързи разплащания. Клиентите на Coinbase могат да се възползват от опцията за криптовалутни разплащания във всички търговски обекти, които одобряват картите Visa. Също по този начин е обезпечена опция за тегленето на фиатни пари от банкоматите без да се взема каквато и да било такса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР