Една от най-големите компании за добив на суровини - Glencore,

...
Една от най-големите компании за добив на суровини - Glencore,
Коментари Харесай

Glencore е изправена пред проблеми с продажбите на мед в Китай

Една от най-големите компании за рандеман на първични материали - Glencore, е изправена пред съществени проблеми с китайския си бизнес, откакто локалният сътрудник изпитва усложнения с погасяването на задълженията си. Maike Metals International, комерсиалната къща, която е една от най-големите, що се отнася до търговия с мед, се бори с ликвидна рецесия.

Maike е най-големият локален медиатор на Glencore за стартиране на пазара на рафинирана мед, която има извънредно необятно приложение - най-много в електрическото окабеляване, на което се падат 80% от продажбите в страната. Китайската компания се сблъска с проблеми по-рано тази година и нейният създател Хе Джинби призна през август за тях. Миналата седмица Хе съобщи пред Financial Times, че Maike продава активи и изследва по-широко преструктуриране, с цел да оцелее в рецесията. Освен това работи с кредитори, които са се съгласили да разсрочат заемите на компанията.

Конкуренти на компанията на Хе настояват, че Maike ще има съществени усложнения да резервира преобладаващата си роля на китайския пазар на мед, даже в случай че успее да обезпечи поддръжка от банките и държавното управление., Maike е натоварена с неприятни задължения, които се бори да изплати на кредиторите си. Най-големите са били към клоновете на Bank of Beijing в Сиан и Industrial and Commercial Bank of China, сочат фирмените отчети за средата на 2021 година
Реклама
В края на юни 2021 година заемодателите са удължили кредитни линии от малко под 1.5 милиарда $ на Maike, от които тя е употребила 90%, съгласно документите на компанията. Освен това компанията има три облигационни излъчвания за 460 млн. $ съгласно доставчика на данни Wind Information.

Свиването на заемите направи по-трудно приемането на мед в Китай, а запасите от мед в Шанхай са покрай най-ниското си равнище от десетилетие. Други огромни медодобивни компании, в това число най-голямата в света минна група BHP и чилийската Codelco, също са спрели продажбите на Maike, защото работят за разрешаване на проблемите си с ликвидността, настояват мениджъри за търговия със първични материали, представени от Reuters.

Чуждестранни групи, в това число Glencore, Mitsui, Trafigura, Codelco и Aurubis, са доставили 30% от годишния импорт на Maike през 2020 година съгласно China Lianhe Credit Rating. Източник, осведомен с тематиката, споделя, че Trafigura не е имала никакъв бизнес с Maike тази година.

Хе съобщи пред Financial Times, че групата интензивно продава дълготрайни активи и акции, с цел да попълни ликвидността си и да понижи дълга. Той даже употребява израза " чупене на ръце, с цел да оцелееш ", което значи жертване на части от бизнеса, с цел да бъде непокътната допустимо най-голяма част от него.
Реклама
Търговците на първични материали чакат държавните компании да обезпечат линии за финансиране, с цел да оказват помощ на компанията през интервала на рецесия с ликвидността. Maike влага и в парцели Maike е учредена от Хе през 1993 година и се трансформира в един от най-важните мостове сред огромните интернационалните търговски компании и китайските консуматори с доходи 22.6 милиарда $ през 2021 година

Търговската суровинна компания употребява вносния метал като гаранция, с цел да набере финансиране от банки. Компанията има и вложения в парцели, като размерът им е 930 млн. $ - това се равнява на към 60% от нейните неликвидни активи в края на 2020 година съгласно отчет на China Lianhe Credit Rating - основана в Пекин рейтингова организация.
Свързани публикации Glencore с рекордни облаги поради войната в Украйна 4 август 2022, 14:30 Ниските вложения на минните компании заплашват енергийния преход 22 юни 2022, 10:15 Шок с цените на металите поради войната в Украйна 15 април 2022, 06:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР