Една от най-големите хотелски вериги в света, Marriott, отчете рекордната

...
Една от най-големите хотелски вериги в света, Marriott, отчете рекордната
Коментари Харесай

Marriott отчете рекордна загуба от над 90%

Една от най-големите хотелски вериги в света, Marriott, регистрира рекордната загуба от над 90% за първото тримесечие на годината, дължаща се на въвеждането на карантинни ограничения в страните по света поради ковид.

Корпорацията има едвам 31 млн. $ облага за януари-март 2020-а, като за същия интервал година по-рано приходите ѝ са били 375 млн. $. В момента една нейна акция се търгува за 87.17 $ на американската фондова борса.

Същевременно от началото на годината веригата е купила нови 88 парцела и с това е нараснала броя на стаите си с нови 14 525, с което общият им брой доближава близо 516 хиляди, въпреки че съвсем половината от тях към момента се строят. В портфолиото си марката има общо 3 035 хотела, само че сега към 75% от тях са затворени.

В Китай – първия епицентър на болестта, който постепенно се възстановява – компанията към този момент регистрира положителни резултати. Заетостта на хотелите на Marriott в района е достигнала 25%. „ В последните няколко месеца видяхме невижданото въздействие на COVID-19 върху бизнеса ни... Разглеждайки заетостта и трендовете в резервациите, наподобява, че търсенето тук-там за настаняване се стабилизира и в останалите елементи на света, въпреки и на доста ниски равнища “, разяснява Арне Соренсон, президент и основен изпълнителен шеф на Marriott International. Той добави, че към този момент са подхванати основни стъпки за опазване на ликвидност.

Миналата седмица конкурентната корпорация InterContinental също стартира да се възвръща на азиатските пазари, откакто заяви за 80% спад, съобщи „ Ройтерс “.

Приходът за налична стая (RevPAR) в международен мащаб е белязал спад от почти 23%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР