Една от най-големите глобални платежни системи в света, Visa, ще

...
Една от най-големите глобални платежни системи в света, Visa, ще
Коментари Харесай

Visa купува платформата Tink за 1,8 милиарда евро

Една от най-големите световни платежни системи в света, Visa, ще придобие европейската платформа за отворено бланкиране Tink за 1,8 милиарда евро, се споделя в изказване на компанията покупател.

" Tink е учредена през 2012 година в Стокхолм и в нея работят към 400 души. Отворената банкова платформа разрешава на банките, финтех фирмите и стартъпите да развиват финансови услуги. Чрез своя API, Tink разрешава на клиентите да имат достъп до финансови данни, да предизвикват заплащания и да основават принадлежности за персонални финанси, изясняват от Visa.

Също по този начин се оповестява, че Tink ще резервира своята марка и сегашния си мениджърски екип със седалище на компанията в Стокхолм.

От компанията покупател също по този начин означават, че договорката изисква регулаторно утвърждение и съблюдаване на нормалните в такива случаи условия. Придобиването на Tink няма да окаже въздействие върху авансово оповестената стратегия за назад изкупуване на акции на Visa и нейната политика за погашение на дивиденти, обявиха от компанията.

Visa е световна платежна система, която дава достъп до електронна платежна мрежа на картодържатели, търговци, финансови институции и държавни организации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР