Една от най-големите глобални компании в хранителната индустрия - Nestle,

...
Една от най-големите глобални компании в хранителната индустрия - Nestle,
Коментари Харесай

Nestle затваря производството си в Румъния

Една от най-големите световни компании в хранителната промишленост - Nestle, разгласи, че ще затвори производството си в Румъния. През май месец тази година фабриката й в Тимишоара ще спре да работи.

Ръководството на Nestle е уведомило всички 388 чиновници там за това в публично известие.

" Затварянето въз основата в Тимишоара беше извънредно мъчно решение, което беше взето след детаилен разбор. На локално равнище Nestle оперира на един бързо изменящ се пазар с нови привички на потребителите и недостиг на работна ръка на фона на конкурентна среда ", показва ръководителят на компанията в Румъния Лесзек Вацирс, представен от локалното издание Business Review.

Nestle закупи фабриката в Тимишоара през 2000 година, като годишната продукция е над 10 000 тона. Там се създават сладки произведения и кафе. От компанията показват, че този потенциал ще бъде пренесен към други фабрики за " процесите да се опростят и да станат по-ефективни ".

Гигантът е на румънския пазар от 1995 година. Въпреки измененията той ще продължи активността си в страната посредством централата си в Букурещ, финансовия си офис в Тимишоара и своя търговски екип в страната.

Тази вест идва откакто в средата на предходната година от Nestle оповестиха, че ще разширят производството си в Турция с инвестиция от 100 милиона $ през идващите 2 години.

Компанията е показана и у нас посредством дъщерното си сдружение " Нестле България ". Производствената й база се намира в София, където са заети 670 души. От нея излизат над 1000 разнообразни продукта, а главният е Kit Kat. Капацитетът е към 15 000 тона годишно, като 90% от него е за тази марка. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР