Една от най-големите европейски нискотарифни авиокомпании – Wizz Air, отчете

...
Една от най-големите европейски нискотарифни авиокомпании – Wizz Air, отчете
Коментари Харесай

Wizz Air превози 25 млн. пътници от и до България за 18 години

Една от най-големите европейски нискотарифни самолетни компании – Wizz Air, регистрира на днешния ден превозени 25 млн. пасажери от и до България за интервал от 18 години. Това разгласи за TravelNews Тамара Никифорова, управител " Корпоративни връзки " в компанията. „ Щастливи сме, че постигнахме такива големи резултати в България, тъй като осигуряваме нови самолети и положително обслужване на българите. Отделно оказваме помощ за развиването на туризма с превозването на милиони туристи до страната “, сподели Никифорова.

Към момента Wizz Air има 60 маршрута от и до България, които са в 20 страни. Авиокомпанията оперира у нас от 2005 година, като към този момент има основани 7 самолета в София и 3 във Варна, а за нея работят над 400 българи. Отделно има полети до Пловдив и през летния сезон до Бургас.

„ Италия е най-големият шлагер през тази година за българите и до там най-вече пътуват, като самолетите са цялостни “, сподели Тамара Никифорова. Wizz Air реализира полети от София до 7 града в Италия – Рим (Чампино), Рим (Фиумичино), Милано (Бергамо), Болоня, Катания (Сицилия), Бари и Неапол. Авиокомпанията отбелязва като най-вече полети дневно по един маршрут – до Лондон. Тя оперира два пъти на ден от София до Лондон (Лутън) и веднъж от Варна до Лондон (Лутън). Във Англия е най-голямата българска емигрантска общественост.
Wizz Air ще започва нова директна линия от София до Тирана, столицата на Албания, като полетите ще стартират от 18 декември 2023 година и ще се извършват три пъти в седмицата - понеделник, сряда и петък. Билетите към този момент са пуснати в продажба през уеб страницата на самолетната компания. В момента няма директи полети сред двете столици.

До преди една година българската GullivAir се опита да поддържа линия през летния сезон. Български туроператори също вършат чартъри през лятото, тъй като водят доста туристи по албанското крайбрежие. През зимата пък много албанци идват на ски в Боровец и Банско, обясниха пред TravelNews от туристическия бизнес.

Наскоро Wizz Air пусна полетите си от София до арменската столица Ереван. Полетите от София до Ереван се извършват два пъти седмично – в сряда и неделя, което разрешава на пасажерите да се насладят на дестинацията както за отмора по този начин и за бизнес пътувания. Преди това самолетната компания разгласи постоянна линия и до Рияд в Саудитска Арабия.

Тамара Никифорова изясни, че през месец август нямат проблеми с анулирани полети от и до България, както това се случи през юли поради огромните пожари в Сицилия, където беше затворено летището в Катания. Тази година самолетната компания записва повече полети в графика си, като 99,38% от тях са били сполучливо изпълнени от и до България. Нивата за август досега даже доближават 99,8% сполучливо изпълнени полети, акцентира тя.

Отменените полети през юли са били провокирани от непредвидени условия, породени от фактори, които постоянно са отвън контрола на самолетната компания, като да вземем за пример пожарът на летище Катания, стачки в промишлеността, ограничавания от Контрол на въздушното придвижване, метеорологични условия и провокации във веригата за доставки. Според Wizz Air тези старания са довели до по-успешно и тъкмо осъществяване на полетите тази година в България, като резултатите са над междинните по отношение на главните съперници на компанията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР