Една от най-големите енергийни компании на Европа, германската RWE предупреждава

...
Една от най-големите енергийни компании на Европа, германската RWE предупреждава
Коментари Харесай

RWE с предупреждения при прекратяване на вноса на руски енергийни ресурси

Една от най-големите енергийни компании на Европа, немската RWE предизвестява страната за преустановяване на вноса на съветски енергийни запаси, отбелязвайки, че това ще навреди на популацията и ще нанесе съществени стопански вреди на промишлеността. „ Много добре разбирам апелите за оптимално разширение на глобите. Нашата цел е да подкрепим Украйна, отслабвайки оптимално съветското ръководство “, споделя изпълнителният шеф Markus Krebber. „ За страдание обаче би трябвало също по този начин да признаем и високата взаимозависимост от Русия съответно на енергийния бранш в Европа и особена в Германия “, цитира думите на Krebber Financial Times. Според него незабавното преустановяване на вноса на енергийни запаси от Русия ще има „ невъобразими последици за отоплението на домовете “ в Германия. Освен това, „ дълготрайно спиране на енергоснабдяването ще нанесе дълготрайни вреди на промишлеността, а също по този начин и на дребния и междинен бизнес “, споделя Krebber. На каузи на доставките от Русия се пада над половината от потребявания в Германия природен газ, а след началото на военните дейности на Русия в Украйна канцлерът Олаф Шолц даде обещание диверсификация на източниците на доставки.

Krebber, също така отбелязва, че RWE поддържа проекта на държавното управление на Германия да понижи зависимостта от съветски енергийни запаси и е подготвена да възвърне въглищни мощности до 3,5 ГВт при положение на нужда. Компанията към този момент не може да върне към работа въглищните централи във Англия, които бяха изведени от употреба, само че води договаряния с английското държавно управление за ускорение на въвеждането на планове от бранша на „ зелената “ енергетика, декларира изпълнителния шеф.
По-рано RWE и немският и съперник в лицето на Uniper SE обявиха, че няма да подписват нови дълготрайни контракти с съветски снабдители, само че ще не престават да получават горива в границите на настоящите съглашения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР