Eдна от най-големите борси за търговия с криптовалути в света

...
Eдна от най-големите борси за търговия с криптовалути в света
Коментари Харесай

След гаф на „Крипто дот ком“ сътресението на криптопазара продължава

Eдна от най-големите тържища за търговия с криптовалути в света „ Крипто дот ком “ (Crypto.com) простъпка е превела 320 хиляди единици от криптовалутата етер (близо 403,98 милиона долара) до друга крипто борса „ Гейт йо “ (Gate.io), разгласи през вчерашния ден в обществената мрежа „ Туитър “ (Twitter) основният изпълнителен шеф на „ Крипто дот ком “ Крис Марсалек, представен от Ройтерс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Грешката обаче е открита от консуматор, който заяви за нея, отбелязва организацията.

Марсалек заяви, че всички етери са възобновени и върнати на борсата „ Крипто дот ком “. Той акцентира, че профилът до който те простъпка са били изпратени е корпоративен акаунт на неговата компания, който обаче е част от крипто борсата „ Гейт йо “(Gate.IO).

„ Впоследствие ние подобрихме нашите процедури и системи, с цел да управляваме по-добре тези вътрешни прехвърляния “, разгласи основният изпълнителен шеф на „ Крипто дот ком “.

„ Очаквайте тежка крипто зима, само че „ Крипто дот ком “ остава на пазара “, съобщи Марсалек в изявление, излъчено онлайн в онлайн платформата „ Ю Тюб “ (YouTube), заяви онлайн изданието coindesk.com.

Изявленията му обаче не успокоиха изключително доста някои от играчите на пазара, които са обезпокоени, отбелязва Ройтерс. Тегленето на криптовалута от портфейла на „ Крипто дот ком “ от страна на притежателите на активи се усили през миналия уикенд след туита на Марсалек, заяви „ Уолстрийт джърнъл “.

През предходната седмица токените (вид криптовалута) „ Кронос “ (CRO), основани от „ Крипто дот ком “, изгубиха 45 % от цената си заради опасенията на вложители, че основаната в Сингапур борса за търговия на криптовалути ще бъде идната, която ще изпадне в ликвидна рецесия, написа coindesk.com.

Пазарът на криптовалути „ към този момент е изправен на ръба “, откакто една от водещите профилирани платформи за търговия – Еф Ти Екс (FTX), се сгромоляса през предходната седмица. Тя стартира процедура по неплатежоспособност в Съединени американски щати, а основният й изпълнителен шеф и неин създател, Самюъл Бакман-Фрид, ще се отдръпна от поста.

Активи на клиенти на Еф Ти Екс в размер на минимум 1 милиарда $ липсват, се споделя в отчет на Ройтерс.

На този декор Чанпън Чжао, основен изпълнителен шеф на най-голямата борса за търговия с криптовалути „ Байнанс “ (Binance), прикани за въвеждането на нови, само че постоянни и ясни правила, които да контролират промишлеността на криптовалутите.

„ Ние сме нова промишленост. През последната седмица видяхме, че тя безусловно е обхваната от полуда. Поради това се нуждаем от известни регулации, само че те би трябвало да бъдат въведени вярно “, съобщи Чжао по време на срещата на върха на водачите на страните от Групата на 20-те най-големи международни стопански системи (Г-20) на остров Бали, Индонезия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР