Една от най-големите болници в област Пловдив е заплашена да

...
Една от най-големите болници в област Пловдив е заплашена да
Коментари Харесай

Заплашват да спрат тока на УМБАЛ „Пловдив” заради задължения

Една от най-големите лечебни заведения в област Пловдив е застрашена да остане без ток поради насъбрани отговорности. Това сигнализираха от „ Електроразпределение Юг “.

От там показват, че при тях е постъпила поръчка от компания-търговец на електрическа енергия за прекратяване на електрозахранването към УМБАЛ „ Пловдив ” на 09.07.2018 година Като причина са посочени неизплатени отговорности за употребявано електричество на болничното заведение към търговеца на електрическа енергия.

Търговецът е заявил, че неговият клиент - УМБАЛ „ Пловдив ” е известен на 26.06.2018 година за датата на преустановяването на зареждането.

Предвид публичната значителност на УМБАЛ „ Пловдив ” „ Електроразпределение Юг “ прецизира, че болничният комплекс получава силата си от търговец на свободния пазар. УМБАЛ „ Пловдив ” заплаща към „ Електроразпределение Юг “ само цени за прилагане на мрежовите услуги на сдружението, които се контролират от КЕВР и не подлежат на директно договаряне.

„ Електроразпределение Юг “ като мрежови оператор е длъжен според Закона за енергетиката да съблюдава процедурата и да извърши поръчката, постъпила от доставчика на електрическа енергия. Ролята на „ Електроразпределение Юг “ в сходни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно откритите задължения на мрежовите оператори на свободния пазар.

В тази  връзка „ Електроразпределение Юг “ няма отношение към въпросите, касаещи комерсиалните взаимоотношения сред УМБАЛ „ Пловдив ” и определения от болничното заведение снабдител на електрическа енергия - по отношение на размер на дълга за употребявана електрическа енергия, периоди и способи на заплащане, контрактувана цена на силата и така нататък, се показва в известието на „ Електроразпределение Юг “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР