Една от най-големите бариери пред това младежите да започнат своята

...
Една от най-големите бариери пред това младежите да започнат своята
Коментари Харесай

Как да натрупаме ценен професионален опит докато учим

Една от най-големите бариери пред това младежите да стартират своята мечтана първа работа е неналичието на опит. Често сте чували тази причина, с цел да не постъпите на работа в дадена компания, нали? Има обаче от ден на ден благоприятни условия, които са равносилни на трудовия стаж. Това са точно вариантите за присъединяване в стажантски стратегии, доброволчески начинания, работа на свободна процедура, присъединяване в разнообразни организации и така нататък Тези разновидности са удачни за учащите, тъй като им оферират действителни или близки до действителните работни условия и по този начин построяват трудови привички и натрупат опит. В същото време те са и опция за придобиване на нови познания и умения, които не се учат в просветителните институции и не на последно място - обезпечават нови потребни контакти. Като пробват разнообразни неща, младежите от рано ще могат да се ориентират дали работата, към която са се насочили, е за тях.

Може стажантските стратегии да ви се костват много скучно и неефикасно занятие (особено когато са неплатени), само че в действителност това е положително начало на вашата професионална кариера.

Именно по тази причина приемете стажантската стратегия като едно по-дълго изявление. Не я отписвайте, единствено тъй като не е платена. Имайте поради, че доста от фирмите набират нови чиновници точно посредством своите стажанти. Настройте се душевен, че вместо присъщата едночасова среща с въпроси, вашето " препитване " ще продължи няколко месеца. Покажете на какво сте способни и какви сте в действителност. При положително показване, вероятността да ви предложат контракт, в случай че има свободни места, е доста по-голяма, в сравнение с в случай че приемете образованието си като едно скучно занятие, което просто би трябвало да мине.

Запомнете - всеки шеф цени точните и съществени хора. Когато ви кажат работното време - спазвайте го. Не си мислете, че когато сте стажант, работното време за вас е плаващо или просто не е наложително. Вие сте нов в екипа и прави доста неприятно усещане, когато закъснявате.

Стажуването ви дава и един различен плюс – основаването на контакти. Контактите с хората в компанията могат да ви оказват помощ както до момента в който сте стажант, по този начин и в края на вашето дълго " изявление ", когато ще се наложи да попитате за работа. Не пропускайте по време на вашата стажантска стратегия да завързвате контакти със чиновниците. С приятелско отношение бързо ще бъдете запомнени и ще влезете по-лесно в колектива, в сравнение с в случай че се пробвате да бъдете незабелязани и се скатавате.

Разгледайте и нашите оферти за стажове тук. Ако пък си търсите работа, вижте настоящите разгласи на Karieri.bg:

SeeNews търси:
Sales Executive

" Икономедиа " търси:
Digital Marketing Expert
Front-end програмист

KPMG търси:
Accountant, Tax & Bookkeeping Outsourcing

ACO Building Elements Ltd. търси:
Product Manager

Trust for Social Achievement търси:
PROGRAM OFFICER, EDUCATIONAL ACHIEVEMENT
EVALUATION OFFICER

Cargill търси:
Accounts Payable Specialist

US Embassy търси:
Information Assistant (Press/Internet Publishing Assistant)

abakus Personal GmbH & Co.KG търси:
Индустриален електротехник / Окабеляване на ел. табла

Besedo търси:
Moderatoren für Webinhalte (m/w)

The American College Of Sofia търси:
A Full -Time Teacher In Philosophy
A Full -Time Teacher In Matematics
A Full -Time Intern In History
A Full -Time Teacher In History
A Full -Time Teacher In Geography
External Programs Assistant
A Full -Time Teacher In English Language (Translation)
A Full -Time Teacher In English Language (Literature)
Учител по български език и литература от образователна година 2019-2020

Българска народна банка търси:
Инспектор по банков контрол

Lufthansa Technik Sofia търси:
Авиомеханик

AAM Consulting търси:
Junior IT consultant

" Спиди " търси:
Главен счетоводител
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР