Една от най-големите банките в света – американската Goldman Sachs

...
Една от най-големите банките в света – американската Goldman Sachs
Коментари Харесай

Goldman Sachs планира да съкрати 4000 души

Една от най-големите банките в света – американската Goldman Sachs – възнамерява съществено орязване на работни места, до момента в който се бори с внезапен спад в бизнеса. Планираните съкращения се чака да обиден до 8% от чиновниците ѝ по света, или близо 4000 души, предава BBC.

Преструктуриранията ще влязат в действие при започване на идната година. Подробностите за това по какъв начин ще бъдат наранени разнообразни офиси и елементи от бизнеса към момента се прецизират.

Компанията отхвърли коментар.

Главният изпълнителен шеф Дейвид Соломон неведнъж през последните месеци е изразявал угриженост по отношение на икономическите вероятности и е давал сигнали, че търси способи за редуциране на разноските.

Приходите от капиталовото банкиране се сринаха тази година, защото икономическата неустановеност и спадът на пазара попречват сливанията и борсовите листвания.

В Goldman общите доходи са спаднали с 20% през първите девет месеца на годината спрямо 2021 година, когато бизнесът процъфтяваше. Печалбите се свиха още по-рязко.

Goldman, която дава работа на почти 49 000 души по целия свят, към този момент редуцира стотици работни места по-рано тази година.

Тази година се чака и бонусите да бъдат по-малки.

Продължаваме да виждаме насрещни ветрове по нашите разходни линии, изключително в близко бъдеще “, разяснява Соломон на конференция предходната седмица. Тогава той даде да се разбере, че банката към този момент е задействала проекти за понижаване на разноските.
 Коя е най-важната банка за световната финансова система
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинGoldman Sachs съкращения капиталова банка ПоследниНай-четениКомпании 12 Goldman Sachs възнамерява да редуцира 4000 души Наука 112 Нов спътник в космоса „ трансформира играта “ в разбирането за климата Накратко 136 Вечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Инфраструктура 184 Довеждащият път до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ ще се забави Компании 12435 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 10156 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4145 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3944 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всич

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР