Една от най-големите български общности зад граница е тази в

...
Една от най-големите български общности зад граница е тази в
Коментари Харесай

Българин в Германия направи сайт с полезни контакти и съвети за сънародниците ни там

Една от най-големите български общности зад граница е тази в Германия.

Въпреки това не е елементарно на сънародниците ни да намират контактите на български експерти в страната.

Един човек обаче пробва да промени това.

Иван Василев е софтуерен експерт и взема решение да употребява познанията си и да влага от персоналното си време, с цел да способства за българската общественост там. Така се ражда неговата концепция за уеб страницата „ Български контакти в Германия “. След концепцията обаче пристигнала по-трудната задача пред Иван - осъществяването. „ Техническата част на уеб страницата беше най-леката част от работата. Контактите се оказаха много сложна задача - тяхното намиране. Но няколко сънародници ми помогнаха. В момента на уеб страницата има към 1000 контакта на български лекари, зъболекари, юристи, културни сдружения, школи за национални танци ”, споделя пред Нова телевизия основателят на уеб страницата.

Първоначалната концепцията на Иван била планът да обхване единствено една провинция в Германия, само че бързо обхванал цялата страна. Освен контакти, на уеб страницата има и наличие, обвързвано с потребни препоръки за всекидневието в Германия. „ Най-често се питат ежедневни тематики - мога ли да карам с българска брошура в Германия, с български регистрационни номера. Пита се за юристи, постоянно за детски - такива неща, бюрократичен проблеми. Може да се откри много потребна информация за живота в Германия ”, споделя още Иван Василев. Споделя, че самодейността коства доста от персоналното му време.

Всяка помощ с нови хрумвания за него е добре пристигнала, с цел да може контактите да бъдат обновени и да бъдат събирани нови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР